Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προσέγγισης των 850 μονάδων στη Σοφοκλέους. Κάλυψε τις απώλειες η ΕΤΕ. Υπεραπόδοση για Eurobank, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη συνεδρίαση η Coca Cola. Προβληματίζει η Ιταλία.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση, με μικρές μεταβολές για το Γενικό Δείκτη, τον FTSE Large Cap και τις τράπεζες. Μετά το μεσημέρι, όμως, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να κινηθεί προς τις 850 μονάδες με άνοδο 0,9%. Στις 295 μονάδες βρίσκεται ο… 25άρης, κοντά στη στήριξή του ο Τραπεζικός και στη βραχυμεσοπρόθεσμα ανοδική φορά του ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η αξία των συναλλαγών περίπου στα 38 εκατ. ευρώ, λίγο πριν τις 16.00, ενδεικτική μιας απόλυτα φυσιολογικής διάθεσης αναμονής από την πλευρά κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς, ενώ αντιδρά και στις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Η αγορά θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη συνέχεια την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς χρέους/ομολόγων, ό,τι αυτό προοιωνίζεται για τον τραπεζικό κλάδο και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Νωρίτερα, η μετοχή της Εθνικής κυμαινόταν στο 1,38 ευρώ κατά 1,43% χαμηλότερα και εν συνεχεία κινήθηκε στο 1,4 ευρώ, της Alpha Bank είναι στο 1,60 ευρώ, της Eurobank ενισχυόταν κατά 2,37% στο 0,69 ευρώ και της Πειραιώς στο 0,38 ευρώ κατά 2% υψηλότερα.

Στο άλλο καυτό μέτωπο, ο ΟΠΑΠ ενισχυόταν κατά 1,34% στα 5,31 ευρώ, ενώ από το μέτωπο της ενέργειας -ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ- η μετοχή της ΔΕΗ κινείται κατά 3,44% υψηλότερα στα 5,11 ευρώ, των ΕΛΠΕ κατά 2% στα 6,85 ευρώ, της Motor Oil υποχωρεί κατά 0,37% στα 8,13 ευρώ, του Μυτιληναίου ενισχύεται κατά 1,88% στα 3,79 ευρώ και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής κατά 0,37% στα 2,71 ευρώ.

Κατά 2% στα 16,64 ευρώ υποχωρεί ο δεικτοβαρής τίτλος της .

Στην Ευρώπη κυριαρχεί το θέμα της Ιταλίας και η παραίτηση του Μάριο Μόντι. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχωρεί πάνω από το 3%, ενώ ανοδικά κινείται το spread των ιταλικών ομολόγων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v