Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένει εν... στάσει η Σοφοκλέους

Έως τις 840 μονάδες αντιδρά προσεκτικά και με μέτριο τζίρο το Χ.Α. Περιμένοντας τις αποφάσεις των τραπεζιτών, μέχρι τώρα στα σημεία επικρατούν οι πωλητές στις τράπεζες. Στο 1,40 ευρώ η βάση για την ΕΤΕ.

Με μικρά κέρδη 0,65% το Χ.Α. επανέρχεται ήπια προς τις 840 μονάδες. Προσεκτικές, ψύχραιμες και επιλεκτικές οι κινήσεις κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών, καθώς αναμένουν τις αποφάσεις των τραπεζιτών για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Στάση που αποτυπώνεται τόσο στις μάλλον μέτριες συναλλαγές, όσο και στην προσεκτική διαπραγμάτευση μετοχών-σηματωρών μέχρι πριν από λίγο, στις 11.10.

Ο Γενικός Δείκτης αντιδρούσε προς τις 840 μονάδες (0,65%), ο FTSE Large Cap κατά 0,58% στις 294 μονάδες, με οριακή διακύμανση για τον Τραπεζικό Δείκτη και με τον FT Mid να κερδίζει πόντους προς τις 1.015 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 5,2 εκατ. ευρώ στις 11.10, με υψηλό τζίρο στην Εθνική (1,2 εκατ. ευρώ) και δεύτερο τον ΟΠΑΠ, τρίτη την Alpha Bank και την Πειραιώς να ακολουθεί.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στο 1,41-1,47 ευρώ, της Alpha Bank στο 1,68-1,72 ευρώ, ενώ μικρές πιέσεις κι απώλειες σημειώνονται για την Πειραιώς και τη Eurobank.

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στηρίζεται από την 3E, που αντιδρά έως τα 17,10 ευρώ, και με βοήθειες από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Στο βραχυμεσοπρόθεσμα ανοδικά κανάλι τους συνεχίζουν Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Intralot αλλά και MIG, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Folli Follie Group.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε Intracom, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ Τέρνα, Λαϊκή, Αττικής.

Για τη συνέχεια, οι κινήσεις κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις των τραπεζιτών, από την πορεία του προγράμματος επαναγοράς χρέους και από επιμέρους εξελίξεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v