Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α: Ακάθεκτο στις 870 μονάδες

«Ανασαίνουν» οι τράπεζες και το Χ.Α. αντιδρά με άνεση προς τα επίπεδα των 870 μονάδων. Κέρδη για Alpha (4,4%), Eurobank (3,3%), ΔΕΗ (3,8%), αλλά και Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, MIG. Πτώση για Τιτάνα. Ικανοποιητικές οι συναλλαγές.

Ανοδικά ξεκίνησε και υψηλότερα συνεχίζει το Χ.Α. Με το Γενικό Δείκτη σταθερά πάνω από τις 850 μονάδες, με... στόχευση τις 880 μονάδες, και με τον FTSE Large Cap ξανά στην περιοχή των 300 μονάδων.

Με ικανοποιητικές συναλλαγές 8,2 εκατ. ευρώ, με κινητικότητα στις τράπεζες και με τον FT Mid να επιβεβαιώνει την ισχύ του πάνω από τις 1.000 μονάδες.

Μετά τα πρώτα 30-40 λεπτά της συνεδρίασης οι αγοραστές «ανέβασαν» λίγο τον πήχη, κατ’ αρχήν στην ΔΕΗ, ενώ οι μετοχές των Μυτιληναίου, Marfin Investment Group, METKA, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Ελλάκτωρ κ.ά. συγκεντρώνουν σημαντικό μέρος του επενδυτικού και συναλλακτικού ενδιαφέροντος.

Όπως έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, το Χ.Α. έχει προεξοφλήσει στα τρέχοντα επίπεδα (850 μονάδες) την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς χρέους/ομολόγων, εστιάζοντας στις επόμενες εξελίξεις του κλάδου.

Στο 1,38 ευρώ ελαφρά υψηλότερα η μετοχή της Εθνικής με σχετικά αυξημένο τζίρο, στο 0,687 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στο 0,378 ευρώ λίγο χαμηλότερα της Πειραιώς. Σταθερά στα 5,46 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στο 1,67 της Intralot, με το Φώτη Κόλλια να αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις από τα «κρατικά λαχεία».

Στο αυριανό Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ θα επαναξιολογηθεί η υψηλότερη προσφορά της κ/ξ (ΟΠΑΠ - Intralot - Lottomatica και Scientific Games), γεγονός που εξηγεί τη στάση αναμονής που παρατηρείται στο... ταμπλό.

Στα 4,42 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 3,95 ευρώ του Μυτιληναίου, στα 8,04 ευρώ της Motor Oil, στα 4,02 ευρώ της ΕΧΑΕ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (στις 1.069,8 μονάδες ο δείκτης), η ΓΕΚ Τέρνα πιάνει τα 2 ευρώ, υπεραποδίδει η ΕΒΖ, με αυξημένες συναλλαγές ενισχύονται Σιδενόρ, Intracom κ.ά.

Νωρίτερα «ανεβάσαμε» στον Εκηβόλο (με την συνδρομή της Άννας Φαλτάιτς) συγκριτικά διαγράμματα της eZMarket για τον FTSE και για το Δείκτη Τραπεζών. Προς επιβεβαίωση του θυμόσοφου, πως «...μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v