Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ψάχνει "πειστική" υπέρβαση των 880 μονάδων

Σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την αρχική ανοδική κίνηση, κινείται το ΧΑ, σε μια συνεδρίαση τακτικής και αναμονής. «Ανταγωνισμός» Εθνικής - Alpha στις τράπεζες, υπεραπόδοση για ΟΤΕ, MIG, Intralot, Eurobank, ΤΕΝΕΡΓ.

Προβλέψιμη στα πρώτα 30-40 λεπτά της η συνεδρίαση, καθώς εξ αρχής ήταν «επιβεβλημένη η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων και ζητούμενη η συνέχιση της τάσης» όπως σημειωνόταν από το euro2day.gr προσυνεδριακά.

Έτσι, μετά την αρχική διολίσθηση προς την περιοχή των 865 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε προς τις 880 μονάδες, περιοχή-αντίσταση που θα πρέπει να δοκιμάσει να διασπάσει σήμερα η αγορά. Ωστόσο, εν συνεχεία υποχωρεί εκ νέου χαμηλότερα, προς τις 865 μονάδες.

Ανάλογα για τον FTSE-25 η στήριξη των 300-305 μονάδων φαίνεται να λειτουργεί, με το στόχο να παραμένει λίγο υψηλότερα των 310 μονάδων. Ικανοποιητική η διακύμανση του Δείκτη Τραπεζών (σταθερά πάνω από τις 250 μονάδες), χωρίς ανησυχία ο FT Mid στις 1.080-1.085 μονάδες, καθώς Σιδενόρ και Fourlis ξεκίνησαν με αγοραστές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τζίρος και η συναλλακτική δραστηριότητα συγκεκριμένων μετοχών, καθώς στις 11.00 η αξία των συναλλαγών έφτανε τα 11,2 εκατ. ευρώ και λίγο πριν τις 11.15 τα 13,5 εκατ. ευρώ. Με αυξημένο τζίρο σε Εθνική αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, με σταθερή στην 5άδα τη μετοχή της ΔΕΗ.

Η Εθνική κυμαίνεται στο εύρος τoυ 1,39-1,46 ευρώ και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να «τρέξει» καλύτερα από την Alpha Bank (αναφερόμαστε πάντα στην βραχυπρόθεσμη τάση και πάντα στο όριο του Τ+3) εάν υπερβεί το 1,50 ευρώ (εάν υπολογίζουμε/μετράμε σωστά).

Ο ΟΤΕ συγκριτικά παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον ΟΠΑΠ, παρά τις εξελίξεις από το μέτωπο των «κρατικών λαχείων», γεγονός που ευνοεί όμως την Intralot. Και σήμερα υψηλός τζίρος, κινητικότητα, με υψηλή τιμή το 1,75 ευρώ.

Ωστόσο, για το θέμα αυτό χρήζει αναφοράς το άρθρο του Γιώργου Παπανικολάου, Λαχεία: Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στο... «παρά ένα».

Συντηρείται η ανοδική φορά για MIG, Frigoglass, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ κ.λπ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ΕΒΖ (και σήμερα με υψηλό τζίρο), Σιδενόρ, Fourlis, Intracom, με την ομάδα μετοχών να έχει περιοριστεί σε μόλις είκοσι.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v