Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κινήσεις τακτικής πέριξ των 870 μονάδων

Ήπιες τάσεις επικρατούν για τον Γ.Δ. και τον 25άρη. Ενισχύονται ΕΤΕ, Eurobank, μικρές απώλειες για Alpha μετά τα αποτελέσματα της επαναγοράς. Υπεραπόδοση για ΟΤΕ, υποχωρεί ο ΟΠΑΠ, κέρδη για Intralot.

Με μικρές απώλειες έως 0,30% για το Γενικό Δείκτη συνεχίζεται η συνεδρίαση. Οριακές οι απώλειες και για τον FTSE Large Cap, με τις Εθνική και Eurobank να ενισχύονται σε αντίθεση με τη διόρθωση των άλλων δύο συστημικών, Alpha Bank και Πειραιώς και με την αγορά να αποτιμά τις επιπτώσεις για τις τράπεζες από την επαναγορά χρέους.

Μεγαλύτερες, έως 1,40%, είναι οι απώλειες για το δείκτη μετοχών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αναμφίβολα όμως, το γεγονός της ημέρας είναι η αποδοχή από το ΤΑΙΠΕΔ της βελτιωμένης προσφοράς της κοινοπραξίας με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ για τα «κρατικά λαχεία».

Θα επιμείνουμε και σε αυτό το σχόλιό μας στο σχετικό άρθρο του Γιώργου Παπανικολάου, ξεκαθαρίζοντας και μέσω του Εκηβόλου τις σοβαρές ενστάσεις μας.

Λόγω της διαδικασίας, δικαιολογημένη θεωρείται η κινητικότητα στις μετοχές των Intralot και ΟΠΑΠ, με την αποκλίνουσα διακύμανση των δύο να δείχνει πως η εταιρία συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ο μεγάλος ευνοημένος και ο ΟΠΑΠ κυρίως αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο».

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, μικτές τάσεις επικρατούν για ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και για Βιοχάλκο, MIG, Μυτιληναίο, Jumbo, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Frigoglass.

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγκεκριμένα για τις μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα, Intracom, Σιδενόρ, Fourlis.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v