Ζεστό το κλίμα στους μικρούς, ”ηρεμεί” η Alpha

Αμβλύνθηκαν οι πιέσεις στη μετοχή της Alpha και επανήλθε ο FTSE-20 πάνω από τις 1.600 μονάδες μετά την υπεραντίδραση μετοχών όπως οι Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Cosmote και Intracom. Παραμένει συγκριτικά ”ζεστό” το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισορροπεί σταδιακά η διακύμανση του FTSE-20 (υψηλότερα πλέον των 1.600 μονάδων), καθώς η πίεση στην Alpha αντισταθμίστηκε πρωτευόντως μέσω της υπεραντίδρασης της Eurobank και δευτερευόντως των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Cosmote.

Θετικά κινείται στα 25,38 ευρώ και η μετοχή της Εθνικής, ενώ οριακά στα 23,48 διαμορφώνεται η Εμπορική.

Δεδομένης της αναστροφής της τάσης, βοηθείται τεχνικά και ουσιαστικά ένα τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από πλευράς απόδοσης ξεχωρίζουν η Εθνική Ακινήτων στα 4,56 ευρώ, Αλουμύλ στα 2,94 ευρώ, ΟΛΠ στα 11,70 ευρώ, Sprider, Χατζηιωάννου, Φοίνιξ, Κλωνατέξ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Στα 5,68 ευρώ διαμορφώνεται πλέον η τιμή για τη μετοχή του Σαράντη, στα 1,45 το Ιατρικό Αθηνών, στα 8,54 οι ΕΧΑΕ, ενώ με κέρδη αντιδρούν ΚΑΕ, Intralot, Κύπρου και Ίλυδα.

Για την επόμενη ώρα το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην Alpha, τη διακύμανση της Εθνικής, την υπεραντίδραση της Eurobank, αλλά και στην πορεία της Cosmote προς τα 25,22 ευρώ ή του ΟΠΑΠ που παραμένει σταθερά υψηλότερα των 21 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v