”Κλειδί” παραμένει ο ΟΤΕ

Μετοχή-”κλειδί” και για τη βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ο ΟΤΕ, μετά και την έκθεση της UBS όπου τα 13,6 ευρώ διατηρούνται ως τιμή-στόχος. Έντονο το ενδιαφέρον στη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με αιχμή ακτοπλοΐα και κατασκευές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η παρέμβαση της UBS, τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες μέρες, αυτή τη φορά για τον ΟΤΕ, μπορεί να ”κρύβει” τις διαθέσεις μερίδας των ξένων για τη συνέχεια.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ, όσο και στην προηγούμενη ανάλυση της 20ής Ιανουαρίου, με σύσταση ”ουδέτερη”, επισημαίνοντας πως ο Οργανισμός έχει εστιάσει την προσοχή του στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (βλ. σχετικό θέμα).

Η προσέγγιση της UBS έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τον ΟΤΕ, λόγω των αντικρουόμενων εκτιμήσεων που εκφράζονται από την πλευρά των αναλυτών και τη χθεσινή σημαντική πίεση, με -1,49% και 1,6 εκατ. τεμάχια στη μετοχή.

Η διόρθωση του ΟΤΕ ήταν αντιστρόφως ανάλογη της για 2η κατά σειρά συνεδρίασης-αντίδρασης 1,17% της Cosmote, με 832.000 τεμάχια.

Το πιθανότερο είναι πως ο κλάδος θα συνεχίσει να απασχολεί τους αναλυτές και την αγορά και στη συνέχεια, με τη μετοχή του ΟΤΕ να καθίσταται ρυθμιστής τουλάχιστον της βραχυπρόθεσμης τάσης του FTSE-20.

Για το συγκεκριμένο δείκτη το χθεσινό κλείσιμο των 1.616,5 μονάδων δημιουργεί επιμέρους επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής διόρθωσης.

Από το χώρο της μεσαίας–χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης θα πρέπει να συνεκτιμηθούν από τον κλάδο της ακτοπλοΐας οι τελευταίες κινήσεις της διοίκησης των Μινωικών Γραμμών, που προφανώς εστιάζονται στην ενίσχυση της κύριας δραστηριότητάς τους και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης και του ποσοστού που κατέχουν στη Forthnet.

Εύλογα, ο κλάδος, με αιχμή τις Attica Group, Μινωικές και ΑΝΕΚ, παραμένει στο προσκήνιο.

Ένας άλλος κλάδος που παραμένει στο προσκήνιο λόγω των εξελίξεων είναι αυτός των κατασκευών, όπου δυστυχώς για την πορεία των έργων ακολουθούνται με... νέες συνταγές παλαιές δοκιμασμένες λύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εμπλεκόμενες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v