Περιθώρια κέρδους για ”μικρά” και ”μεσαία”

Υπολογίσιμη άνοδο εμφανίζουν οι επιμέρους δείκτες της αγοράς, ενώ αυξημένο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μικρότερη και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Από τον FTSE 20 ξεχωρίζουν Cosmote, Εθνική και ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πολύ αναμενόμενη η διακύμανση του FTSE-20 ”αφήνει περιθώρια” για υπεραντίδραση του MID-40 και του SC-80.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαμορφώνεται θετικά μέχρι και 0,58% έναντι 1,08% του SC-80.

Από την πρώτη ομάδα ξεχωρίζουν οι Chipita, με αγοραστές προς τα 2,68 ευρώ (,59%), Folli Follie προς τα 23,28 ευρώ (2,3%), Αttica Group προς τα 3,14 ευρώ (1,3%), Σιδενόρ, Τηλέτυπος, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, ΙΑΣΩ, Ελβάλ, Εθνική Ακινήτων και Τράπεζα Αττικής.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι Altec, Auto Hellas, Info Quest, Lykos, Frigoglass, Jumbo, Spider, Αττικατ, Ελγέκα, Κυριακίδης, Lannet, Xατζηιωάννου, Μηχανική, Intracom Κατασκευές.

Μέχρι στιγμής, η εικόνα του FTSE-20 είναι μάλλον μοιρασμένη, με την Εθνική να ”κρατά” ουσιαστικά το δείκτη με τη συνδρομή των ΟΠΑΠ (3,1%) και δευτερευόντως των ΔΕΗ, ΟΤΕ και Alpha.

Η μετοχή της Cosmote κινείται από την αρχή της συνεδρίασης σε υψηλό εύρος μεταξύ 14,92-15,08 ευρώ (περίπου 3,8%-4,00%) με αυξημένες συναλλαγές, τζίρο και αριθμό πράξεων.

Για τη συνέχεια, και με την προϋπόθεση πως δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά η διακύμανση του FTSE-20 (2.611,8 - 2.615,6) είναι πιθανή η περαιτέρω απόδοση συγκεκριμένων μετοχών εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v