Εν αναμονή ειδήσεων από τράπεζες - ΟΤΕ

Χωρίς ουσιαστικότερες ειδήσεις από το Ασφαλιστικό των τραπεζών και το μέτωπο του ΟΤΕ δύσκολα θα ενεργοποιηθούν οι εν δυνάμει αγοραστές ”βαριών” χαρτιών. Επιμέρους τίτλοι, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των Cosmote, ΕΧΑΕ μπορεί να προσελκύσουν και βραχυπρόθεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εβδομάδα αναμονής και διεργασιών στον τραπεζικό κλάδο αυτή που ξεκινά από το επίπεδο των 2.911,2 μονάδων για το Γ.Δ. και των 1.608,15 για τον FTSE-20.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κυρίως σε τράπεζες και ΟΤΕ, θα απαιτηθεί ενεργότερη συμμετοχή προκειμένου να διασπαστεί καταρχήν η βραχυχρόνια αντίσταση των 2.920 μονάδων και εν συνεχεία να υπάρξει κίνηση προς το όριο των 2.940 μονάδων.

Όμως, η απουσία ουσιαστικών ειδήσεων ενδέχεται να κρατήσει και σήμερα επιφυλακτικούς τους εν δυνάμει αγοραστές μετοχών των Εθνικής (25,6 ευρώ), Alpha (26,16 ευρώ), Eurobank (25,38 ευρώ) και Πειραιώς (14,06 ευρώ).

Το ενδεχόμενο μικρής περαιτέρω διόρθωσης χαμηλότερα των 2.900 μονάδων (με πρώτη και βασικότερη περιοχή ”στήριξης” πέριξ των 2.880 μονάδων) συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες στην περίπτωση που σήμερα δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά ξένων διαχειριστών.

Οι τελευταίοι, είτε μέσω εκθέσεών τους είτε μέσω των κινήσεών τους, προειδοποιούν έμμεσα για την ανάγκη επίσπευσης των διεργασιών γύρω από το ασφαλιστικό ζήτημα των τραπεζών, δίνοντας με ιδιαίτερη φειδώ τιμές-στόχους ελαφρά χαμηλότερες των προηγούμενων.

Η περίπτωση της Εμπορικής αν και ακραία είναι ενδεικτική των προθέσεών τους.

Στο ενδεχόμενο που για τον FTSE-20 διαμορφωθεί τάση μικρών διακυμάνσεων – συσσώρευσης, θεωρείται πιθανότερη η υπεραπόδοση του MID-40 και ενδεχομένως του SC-80 έναντι του FTSE-20.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,55% έναντι θετικής μεταβολής 1,48 του MID-40 και 0,38 του SC-80.

Για σήμερα θα πρέπει να συνεκτιμηθούν η διακύμανση των μετοχών των ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, Intralot (δες σχετική έκθεση UBS), Αttica Group, Μινωικές, Εθνική Ασφαλιστική, Αγροτική, Cosmote (λόγω της διανομής έκτακτου μερίσματος 90 λεπτών), ΕΧΑΕ και ορισμένων ακόμη τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v