”Φράγμα” μέσω τραπεζών;

Με αιχμή και πάλι τις τράπεζες επιχειρείται η αναστροφή της τάσης και διαμόρφωση θετικότερης διάθεσης, μετά τις τελευταίες 4-5 αρνητικές συνεδριάσεις. Επισφαλής ακόμη η βραχυπρόθεσμη τάση, με ενεργότερο το ενδιαφέρον για Alpha, Eurobank και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ”πλάτη” τις τράπεζες αναστρέφεται η τάση του FTSE-20, επαναφέροντας το Γ.Δ. στα επίπεδα των 2.885 μονάδων.

Οι αγοραστές εμφανίζονται ισχυρότεροι στην Alpha, καθώς στις 13:40 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 401.000 τεμαχίων έναντι 423.000 στην Εθνική και 145.000 στη Eurobank.

Για τη μετοχή της Εθνικής καταγράφονταν κέρδη μέχρι και 1,1% (25,40 ευρώ), ενώ την ίδια ώρα ισορροπούσε σταδιακά στα 23,60 ευρώ και η μετοχή της Πειραιώς.

Ισχυρή ήταν προς τα 25,06 ευρώ και η τάση για τη Eurobank.

Με αιχμή, λοιπόν, και πάλι τις τράπεζες, επιχειρείται η σταθεροποίηση δεικτών και διαθέσεων.

Με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές στις 5 μεγαλύτερες τραπεζικές μετοχές ενισχύεται η εκτίμηση χρηματιστών, οι οποίοι φέρονται να διενεργούν μέρος των συναλλαγών για λογαριασμό ξένων πελατών τους.

Βέβαια, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι ακόμη ιδιαίτερα επισφαλής, καθώς οι εντολές είναι συγκριτικά ελάχιστες σε σχέση με την εμπορευσιμότητα των τελευταίων 4-5 συνεδριάσεων.

Αποτελεί, όμως, αναμφίβολα μία κατ’ αρχήν θετική ένδειξη για τη συνέχεια.

Στην επόμενη ώρα θα φανεί κατά πόσο η προσπάθεια μπορεί να έχει αποτέλεσμα, συμβάλλοντας στη διασκέδαση των αρνητικών εντυπώσεων που είχαν καλλιεργηθεί τις τελευταίες 4-5 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v