Από τα blue chips η (όποια) αντίδραση

Ήρθε η ώρα της αντίδρασης, σημειώνουν οι στατιστικολόγοι της Σοφοκλέους που παρακολουθούν την αδιάλειπτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου αντίδραση της αγοράς, δηλαδή του FTSE-20. θα επιβεβαιωθεί ή όχι ο κανόνας που θέλει καμία διόρθωση να μη διαρκεί πάνω απο τρεις συνεδριάσεις; Προϋπόθεση, η διακύμανση του FTSE-20 προς τις 1.615 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ουδεμία φάση διόρθωσης στην αγορά διήρκεσε περισσότερο των 3 συνεδριάσεων.

Θα φανεί σήμερα κατά πόσον οι ισχυροί επενδυτές, διαχειριστές και λοιποί εταίροι της ανόδου θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει μετά την αρχική προσαρμογή της αγοράς να διαμορφωθεί σταδιακά μέσω συγκεκριμένων μετοχών διακύμανση του FTSE-20 προς τις 1.615 μονάδες, που αντιστοιχεί προς τις 2.920-2.925 μονάδες του Γ.Δ.

Εκτιμώντας πως οι πωλήσεις στη μετοχή, κυρίως της Εθνικής ολοκληρώνονται θα διακινδυνεύαμε την πρόβλεψη πως μέσω του τίτλου αυτού θα είναι δυνατή η αντίδραση, έστω από τη χαμηλότερη τιμή των 25,2 ευρώ.

Αντιθέτως, ασθενέστερη εμφανίζεται η τάση της Alpha, ενώ βραχυπρόθεσμα προβληματίζει η συμπεριφορά της Εμπορικής.

Αντίθετα, η μετοχή της Eurobank κινήθηκε επιθετικά χθες με συναλλαγές μισού εκατ. τεμαχίων, με την τιμή να απέχει 85 λεπτά από την υψηλή τιμή των 25,85 ευρώ.

Στο ενδεχόμενο σταθεροποίησης – αντίδρασης του δείκτη, θα επιμείνουμε στις Aττική, Μινωικές Γραμμές, Ερμής, Chipita, Καθημερινή, Κύπρου, αλλά και ΕΧΑΕ, ΕΛΤΕΧ και ΟΛΠ.

Σημείωση: Στο σημερινό φύλο της Καθημερινής αναφέρεται το παράδοξο άλμα της μετοχής της κατασκευαστικής Attikat κατά 41,4%, λίγες μέρες πριν αναδειχθεί μειοδότης σε τρία έργα της Εγνατίας.

Τη σχετική επισήμανση κατέθεσε χθες ο βουλευτής Στέφανος Μάνος και έχουμε την αίσθηση πως ανάλογα θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος η αρμόδια εποπτική αρχή.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθούμε και σήμερα στη συνολικότερα αρνητική υποδοχή από το σύνολο του Τύπου και των εμπλεκόμενων της τελευταίας απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v