ΑΧΕ: Υψηλή κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αγορά θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης με τις κινήσεις αποκόμισης κερδών να υποχωρούν.

ΑΧΕ: Υψηλή κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εισροές κεφαλαίων από πλευράς ξένων θεσμικών επενδυτών, κυρίως προς τις τραπεζικές μετοχές, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ, πως θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Το πλέον πιθανό σενάριο για σήμερα είναι η τάση συσσώρευσης σημειώνει η Marfin Analysis. Παράλληλα προβλέπει ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο και εκτιμά ότι θα απορροφήσει τυχόν πιέσεις.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά ότι οι τάσεις στην εγχώρια αγορά θα καθοριστούν κυρίως από την πορεία των συναλλαγών στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ύστερα από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν απώλειες.

Στο ενδεχόμενο της συνέχισης τάσεων αποκόμισης κερδών, βραχυπρόθεσμα, σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες και έχουν παρουσιάσει ισχυρές αποδόσεις, αναφέρεται η Σίγμα Securities, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η θετική ψυχολογία που υπάρχει στην αγορά αναμένεται να διατηρηθεί, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι ξένες αγορές θα υποστηρίξουν την τάση.

Θετικό άνοιγμα για τη Σοφοκλέους προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, σε μια προσπάθεια της ελληνικής αγοράς να ευθυγραμμιστεί με τις ξένες.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι τάσεις αποκόμισης κερδών θα μειωθούν, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να αναζωπυρώνεται σύντομα, καθώς διατηρείται η ”ελκυστική” εικόνα που παρουσιάζουν οι τραπεζικοί τίτλοι.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης μεσοπρόθεσμα, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων και εν αναμονή της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2004.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε ύστερα από έντονες διακυµάνσεις, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις για µια ακόµη φορά στις τραπεζικές µετοχές.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο FTSE-20 σηµείωσε πτώση 0,40%, µε τις Alpha Bank (-2,55%), Εθνική (-1,08%) και Εµπορική (-3,36%) να υποαποδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v