Ο Τύπος της Τετάρτης

Η αποχώρηση του Λ. Μπόμπολα από την εταιρία Άκτωρ, αλλά και οι αντιδράσεις στους πρώτους διαγωνισμούς για τα δημόσια έργα, η ”καταδίκη” της Ολυμπιακής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και η πορεία της ”Κοινωνίας της Πληροφορίας” είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η αποχώρηση του Λ. Μπόμπολα από την εταιρία Άκτωρ, αλλά και οι αντιδράσεις στους πρώτους διαγωνισμούς για τα δημόσια έργα, η ”καταδίκη” της Ολυμπιακής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και η πορεία της ”Κοινωνίας της Πληροφορίας” είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Άκτωρ: Παίρνει τέλος ως φαίνεται το πρόσφατο επιχειρηματικό θρίλερ που παρήγαγε η ψήφιση του νομοσχεδίου περί βασικού μετόχου, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που επικαλούμενη αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου της Άκτωρ, κ. Κούτρα, αναφέρει ότι η απόφαση της οικογένειας Μπόμπολα είναι τελεσίδικη. Συγκεκριμένα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που αυτή τη στιγμή κατέχει το 18,84% των μετοχών, θα πουλήσει εντός των τριών προσεχών εβδομάδων το 10% στους βασικούς μετόχους διατηρώντας στην κατοχή του ποσοστό χαμηλότερο του 1%, ενώ το εναπομείναν 7,84% θα πρέπει να το διαθέσει σε έτερους ενδιαφερόμενους μέσα στους επόμενους περίπου τέσσερις μήνες, έτσι ώστε το μετοχολόγιο της Άκτωρ να είναι… σύννομο.

Ελληνική Οικονομία: Η κυβέρνηση ξεκινώντας από την εισοδηματική πολιτική του 2005, που θα είναι άκρως περιοριστική αφού μόλις και μετά βίας θα καλύπτει τις απώλειες από την άνοδο του πληθωρισμού σκληραίνει την οικονομική πολιτική, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 2005 να κυμανθούν μεταξύ 3,2% και 3,5%, για τους συνταξιούχους στο 3,5%-3,6%, τη στιγμή που ο πληθωρισμός κινείται πάνω από το 4%.

Κομισιόν: Τη νέα πολιτική για την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση στην Ευρώπη ανακοινώνουν σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μαρόζο και ο επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν, σημειώνει η Καθημερινή.

Αναπτυξιακός: Ανάμεσα σε 22 βασικές κατηγορίες επενδυτικών δαπανών θα κληθούν να επιλέξουν οι βιομηχανίες που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού, καταρτίζοντας business plans που θα στηρίζονται σε ”μίγμα” επενδύσεων, τονίζει το Κέρδος.

Δημόσια Έργα: Αντιδράσεις στον κατασκευαστικό κόσμο και αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εντυπώσεις που δόθηκαν στους πρώτους διαγωνισμούς δημοσίων έργων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εργασιακό: Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αλλαγές των εργασιακών σχέσεων ανακοίνωσε χθες αιφνιδίως η κυβέρνηση, επισημαίνει η Ημερησία.

Μαζί με το ”Ασφαλιστικό”, θέμα το οποίο ”ανοιγοκλείνει” η κυβέρνηση -χωρίς προσανατολισμό από τον φόβο του κομματικού κόστους- ”μισοανοίγει” το Εργασιακό, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Κοντά σε ενοποίηση βρίσκονται Σοφοκλέους και ΧΑΚ σημειώνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Για τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ από 5 τράπεζες με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα σημειώνει πως πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές μεταξύ της Εγνατίας και της Aspis Bank με στόχο την ανταλλαγή μετοχών.

Κοινωνία της Πληροφορίας: Ικανοποιημένη εμφανίσθηκε χθες η κυβέρνηση για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ”Κοινωνίας της Πληροφορίας” αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως η απορρόφηση του προγράμματος έφτασε στο 13% μέχρι το τέλος του 2004.

Φοροδιαφυγή: Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που, λόγω ακριβώς της παρατεταμένης ύφεσης στην αγορά, βρήκαν ”καταφύγιο” στη χρήση εικονικών στοιχείων, επισημαίνει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Ο Εισαγγελέας του Ευρωδικαστηρίου εισηγήθηκε καταδίκη της Ολυμπιακής για τις ενισχύσεις της περιόδου 1998-2002 σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Στο στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βρίσκεται από χθες η παλαιά και νέα Ολυμπιακή, καθώς με γνωμοδότηση του αρμόδιου εισαγγελέα προτείνεται η καταδίκη της εταιρίας για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις την περίοδο 1998-2002, αναφέρει το Βήμα, που παράλληλα κάνει λόγο για μυστικές επαφές του υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη στις Βρυξέλλες.

Τράπεζα Αττικής: Εντός του μήνα αναμένεται η πώληση της Τράπεζας Αττικής αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στην επόμενη διυπουργική θα αποφασισθεί η πώληση του πακέτου του 38% του ΤΤ και του Ταμείου Παρακατηθηκών και Δανείων.

Αττι-Κατ: Την εντυπωσιακή άνοδο της μετοχής της Αττι-Κατ λίγες ημέρες πριν αναδειχτεί μειοδότης σε τρία έργα της Εγνατίας, επεσήμανε ο βουλευτής Στ. Μάνος στη Βουλή, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v