Νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Τη στιγμή που πωλητές και αγοραστές αναζητούν σημείο ισορροπίας προκειμένου να μη διαταράξουν τη μέχρι τώρα αρμονική σχέση τους, επιμέρους φήμες για ευκαιρίες όπως αυτή των ΕΧΑΕ, της Κύπρου ή της ΕΛΤΕΧ και ορισμένων ακόμη άλλων εισηγμένων συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Στα 190 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ικανοποιητικά ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νευρικότητα μπορεί να είναι εμφανής στην αγορά, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει ισορροπία μεταξύ πωλητών – αγοραστών.

Αυτό, όμως, δεν στέκεται εμπόδιο στην ανάδειξη επιμέρους ευκαιριών από διάφορους κλάδους και διαφορετικές κατηγορίες.

Το ενδεχόμενο επιστροφής σημαντικού μέρους της υπερβάλλουσας ρευστότητας (διαθεσίμων) από την ΕΧΑΕ ανεβάζει υψηλά τον πήχη για τη μετοχή, τόσο από πλευράς συναλλαγών όσο και απόδοσης.

Με τρέχουσα τιμή στα 8,30 ευρώ και τζίρο περίπου μισό εκατ. τεμάχια, η μετοχή αποτελεί βασική επιλογή ισχυρών επενδυτικών (κρατικών και ιδιωτικών) χαρτοφυλακίων.

Με αυξημένες συναλλαγές ενισχύεται μέχρι και τα 4,68 ευρώ η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, αντιδρούν οι Notos, Elmec Sport, Lykos, Lamda Development, ενώ η μετοχή της φθηνότερης τράπεζα του κλάδου, δηλαδή της Κύπρου, ενισχύεται κατά 3,68% στα 3,10 ευρώ.

Το χαρακτηριστικό με την περίπτωση της μετοχής είναι πως το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα μόλις διασπάστηκε με αύξηση αγορών η τιμή αντίστασης των 2,95 ευρώ.

Οι περιπτώσεις της Τράπεζας Κύπρου ή των ΕΧΑΕ πιο πρόσφατα, των Μυτιληναίος, ΕΛΤΕΧ, Τέρνα και Ερμής επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως κρυμμένες ευκαιρίες, και μάλιστα χαμηλού ρίσκου, υπάρχουν στη Σοφοκλέους και πέραν των βασικών επιλογών των ξένων.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα απαιτηθεί συντήρηση του Γ.Δ. σε επίπεδο υψηλότερο των 2.903,7 μονάδων, που αντιστοιχεί στη χαμηλή τιμή ημέρας των 1.601,6 μονάδων του FTSE-20.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι κατ’ αρχήν η απορρόφηση της προσφοράς, χωρίς να διαταραχθούν σημαντικά ισορροπίες μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και να δοθεί συνέχεια στην αντίδραση επιμέρους τίτλων εταιριών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v