Ο Τύπος της Τρίτης

Στη λήψη νομοθετικών μέτρων από την κυβέρνηση κατά της διαφθοράς, στα έργα της Εγνατίας, στην απώλεια κοινοτικών πόρων, στην επίλυση του Ασφαλιστικού, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη των επενδυτικών για τη χρήση του 2004 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στη λήψη νομοθετικών μέτρων από την κυβέρνηση κατά της διαφθοράς, στα έργα της Εγνατίας, στην απώλεια κοινοτικών πόρων, στην επίλυση του Ασφαλιστικού, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη των επενδυτικών για τη χρήση του 2004 αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Διαφθορά: Δέσμη δώδεκα νομοθετικών μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, μετά τον σάλο των αποκαλύψεων για λαθροχειρίες δικαστικών λειτουργών τονίζει η Καθημερινή.

Οικονομία: Ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφει στην έκθεσή της η Κομισιόν σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως η έκθεση καταγράφει παράλληλα πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης.

Πληθωρισμός: Σε φάση πληθωριστικών πιέσεων αναμένεται να κινηθεί στους επόμενους μήνες η οικονομία, όπως άλλωστε καταδεικνύει και η εξέλιξη του δείκτη τιμών χονδρικής αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο τοποθετείται στο 4%.

Εγνατία: Με ”εύλογο ποσοστό έκπτωσης” να έχει καθοριστεί διά νόμου στο 12%, τα έργα της Εγνατίας κατοχυρώθηκαν χθες σε μειοδότες που προσέφεραν υπερδιπλάσια ποσά, σημειώνει η Καθημερινή.

Το Βήμα αναφέρει πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι ”διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες” μετά τον χθεσινό διαγωνισμό, με τις εκπτώσεις να κινούνται περί το 25%, ενώ επισημαίνει πως αρχίζουν τα έργα της Εγνατίας.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι ύψους 952,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ο κ. Σουφλιάς είναι ικανοποιημένος από την έκβαση.

Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική επισημαίνει μεταξύ άλλων πως οι κατασκευαστές θεωρούν τις προσφορές υπερβολικές.

Διαμαντοπούλου: Το Ασφαλιστικό είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης σήμερα και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην εφαρμογή όσων προβλέπονται στο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Κέρδος η πρώην υπουργός Α. Διαμαντοπούλου.

ΚΠΣ: Τον κίνδυνο να μειωθούν στο ήμισυ οι χρηματοδοτήσεις που εισπράττει το πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαρθρωτικής πολιτικής και να μείνουν εκτός των χρηματοδοτήσεων αυτών περιφέρειες στις οποίες κατοικεί το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τη μετάβαση στο νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της περιόδου 2007-2013 αναφέρει η Καθημερινή.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο της περιόδου 2007-2013 εισέρχεται η Ε.Ε., αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Τη δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων που θα ελέγχει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χ.Α. προτείνει επισήμως ο επικεφαλής του τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Ν.Δ., αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ασφαλιστικό: Διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά με ”κλειστά χαρτιά” για τις προθέσεις της επιδιώκει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό αναφέρει Το Βήμα.

Ναυτιλία: Μηνύματα για πολλαπλούς αποδέκτες στην ακτοπλοΐα στέλνει μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του ομίλου Attica Group κ. Περικλής Παναγόπουλος.

Ξενοδοχεία: Με ”αισιοδοξία” βαδίζουν προς τη νέα τουριστική σεζόν τα ελληνικά ξενοδοχεία, αφού το 2004 αναδείχτηκε ως ”καλύτερη χρονιά” των τελευταίων ετών, καθώς βελτιώθηκαν σημαντικά ο κύκλος εργασιών και η κεφαλαιακή τους διάρθρωση, επισημαίνει το Κέρδος.

Επενδυτικές: Στα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασαν στο σύνολό τους οι επενδυτικές εταιρίες κατά τη διάρκεια της παρελθούσας χρήσης αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Alpha Bank: Εν τρικυμία βρίσκεται η διοίκηση της Alpha Bank εξαιτίας του χθεσινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Χρηματιστήριο, που έκανε λόγο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, σημειώνει στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα.

Καθημερινή: Ταμειακό πλεόνασμα που υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ διαθέτει πλέον η εταιρία επενδύσεων στη ναυτιλία Αργοναύτης ΕΕΠΝ, θυγατρική κατά 100% της Καθημερινή, ενώ όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης η εισηγμένη θα διανείμει μέρισμα υψηλότερο των 0,50 ευρώ για το 2004, αναφέρει η ίδια η εφημερίδα.

ΕΧΑΕ: Σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της θα προχωρήσει η ΕΧΑΕ, καθώς τα διαθέσιμα της εταιρίας στα τέλη του 2004 έφτασαν στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με Το Βήμα.

Τράπεζα Κύπρου: Την προοπτική επέκτασης του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου σε νέες αγορές, αλλά και τους στόχους του συγκροτήματος για τα επόμενα χρόνια παρουσίασε ο νέος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου κ. Ανδρέας Ηλιάδης, σημειώνει η Καθημερινή.

Πλώρη για τα Βαλκάνια βάζει η Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως η τράπεζα ελέγχει το 4% της ελληνικής αγοράς.

ΕΥΔΑΠ: Για ύποπτη σιωπή από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η διοίκηση της Επιχείρησης δεν απαντά σε σωρεία ζητημάτων.

Αγροτική Τράπεζα: Άμεσα εξυγιαίνεται η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρεται σε τρία εναλλακτικά σενάρια που θα κρίνουν το μέλλον της τράπεζας.

Ολυμπιακή: Η κυβέρνηση καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες να πωλήσει τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, καθώς με κάθε μέρα λειτουργίας τους επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με περισσότερα από 200.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v