ΑΧΕ: Σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες το ενδιαφέρον

Οι κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών εκτιμά μερίδα αναλυτών πως θα βρεθούν στο επίκεντρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και σήμερα οι τάσεις αποκόμισης κερδών, κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται ”υγιής”.

ΑΧΕ: Σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Επιλεκτικό ενδιαφέρον, κυρίως σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, προβλέπει για σήμερα η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί σήμερα στα τρέχοντα επίπεδα, ύστερα από την πρόσφατη διόρθωση, ενώ προβλέπει ότι ο κλάδος των τραπεζών, αλλά και των τηλεπικοινωνιών θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως η συνέχιση αποκόμισης κερδών δεν αποκλείεται για μια ακόμη συνεδρίαση, αν και –όπως επισημαίνει– το ενδιαφέρον των επενδυτών σταδιακά θα μετακυλιστεί σε τίτλους που διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη και ως εκ τούτου υπάρχουν οι προοπτικές για ανοδική κίνηση, από τα τρέχοντα επίπεδα.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι τιμές των μετοχών έχουν φτάσει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται περαιτέρω ανοδική κίνηση, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξουν νέα κίνητρα.

Η Proton Securities εκτιμά ότι οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στον τραπεζικό κλάδο, σε συνέχεια της νέας προσπάθειας για επίλυση του Ασφαλιστικού.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε χθες η αγορά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, με τάσεις αποκόμισης κερδών σε όλους σχεδόν τους τίτλους, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 κατέγραψε πτώση 1,17%, με τις μετοχές των Εθνικής (-1,72%), ΟΠΑΠ (-2,68%), EFG Eurobank (-1,04%) και Εμπορικής (-2,82%) να καταγράφουν τις μεγαλύτερες πτώσεις.

Από την άλλη οι μετοχές των ΟΤΕ (+0,88%) και Cosmote (+0,14%) ήταν οι μόνοι τίτλοι που κατέγραψαν κέρδη από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v