Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι προτάσεις της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδος, η αλλαγή στη φορολόγηση των ακινήτων, η νέα προσπάθεια για την επίλυση του Ασφαλιστικού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι προτάσεις της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδος, η αλλαγή στη φορολόγηση των ακινήτων, η νέα προσπάθεια για την επίλυση του Ασφαλιστικού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Εκκλησία: Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Εκκλησία της Ελλάδος, που συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για φαινόμενα σήψης, έφθασε ενημερώνει Το Βήμα.

Κομισιόν: Δύο μήνες μετά την υποβολή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2004-2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επέστρεψε στην κυβέρνηση ζητώντας της να το προσαρμόσει στο δεδομένο ότι το 2004 το δημοσιονομικό έλλειμμα κλείνει σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που προέβλεπε η κυβέρνηση και ότι το 2005 θα διαμορφωθεί στο 3,65% αναφέρει Το Βήμα.

Βαθαίνει για τα καλά το ρήγμα αξιοπιστίας ως προς την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά και την επίσημη παραδοχή από πλευράς κυβέρνησης ότι η χώρα μας προτίθεται να προχωρήσει σε μια ακόμη αναθεώρηση του Προγράμματος Σταθερότητας, επισημαίνει το Κέρδος.

Σε εγκατάλειψη της ήπιας προσαρμογής και σε εφαρμογή οικονομικής πολιτικής λιτότητας με λήψη πρόσθετων μέτρων υποχρεώνει την κυβέρνηση η Κομισιόν, σημειώνει η Ημερησία.

Ακίνητα: Τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων από το νέο έτος, με παράλληλη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, θα προβλέπει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάρτιο, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Για πιθανή συγχώνευση μεταξύ ΧΑ και ΧΑΚ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει ότι οι αποκαλύψεις προήλθαν από την Κύπρο, τη στιγμή που στην Αθήνα υπήρχε σιγή.

Ασφαλιστικό: Αναθερμαίνονται οι ελπίδες για εξεύρεση ενιαίας λύσης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, μετά τη συμφωνία Γ. Αλογοσκούφη – ΟΤΟΕ για τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναζητήσει την κατάλληλη φόρμουλα, σημειώνει η Καθημερινή.

Νέα προσπάθεια για την επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών άρχισε χθες μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με την ΟΤΟΕ, αναφέρει Το Βήμα.

Με στόχο να διευκολύνει τη δημιουργία του ενιαίου επικουρικού ταμείου, αλλά και να επισπεύσει την είσοδο του ταμείου κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, κατέθεσε χθες πρόταση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κεφαλογιάννης: Νέα εκδοχή του μαθηματικού τύπου στην ακτοπλοΐα επαναφέρει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΚΠΣ: Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα υπογραμμίζει το ΤΕΕ, ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει η χώρα μας ένα μεγάλο ποσό από το Γ΄ ΚΠΣ, αντίστοιχου ύψους με αυτό που προσδοκά από το Δ΄ ΚΠΣ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Σε ναυάγιο κατέληξε η χθεσινή πολύωρη συνάντηση της ομάδας διαπραγμάτευσης του ΟΤΕ με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στον αέρα το πρόγραμμα εθελουσίας και κινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση εργαζομένων και να διαμορφώνονται συνθήκες σύγκρουσης, αλλά και αμφισβήτησης της ηγεσίας του Οργανισμού επισημαίνει η Καθημερινή.

Με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα προσλαμβάνονται πλέον οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ιντρακάτ: Η Ιντρακάτ έχει σκοπό τη δραστηριοποίηση στην κατασκευή έργων πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, καθώς επίσης στην ανάπτυξη ή εκμετάλλευση ακινήτων, σημειώνει το Κέρδος.

Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες: Στους στόχους της εταιρίας για την εφετινή χρήση τίθεται η περαιτέρω μείωση των δαπανών και του κόστους παραγωγής, προκειμένου να μειώσει τον δανεισμό της κατά 4 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, και φυσικά η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της, η θέση στην αγορά, αλλά και η αύξηση του μεριδίου της, επισημαίνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v