Ζητούμενο η σταθεροποίηση

Στον ΟΠΑΠ επικεντρώνονται οι πωλητές με τη μετοχή να υποχωρεί μέχρι και 2,5%, ενώ αντίρροπα επιχειρείται να λειτουργήσουν κυρίως Alpha, Εθνική και Eurobank. Αναποτελεσματική, όμως, η μέχρι στιγμής προσπάθεια, με τον FTSE-20 σταθερά χαμηλότερα των 1.586 μονάδων. Πιθανή η πίεση και χαμηλότερα των 2.865 μονάδων για το Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγοραστές που εμφανίζονται από το πρωί σε Alpha, Εθνική, ΟΤΕ και δευτερευόντως Eurobank, δεν στέκονται μέχρι στιγμής ικανοί να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του Δείκτη.

Σε μετοχή-”κλειδί” που παρασύρει χαμηλότερα τον FTSE-20 αναδεικνύεται ο ΟΠΑΠ, με τους πωλητές να εμφανίζονται από τα 9,84 έως τα 19,80 ευρώ (στις 11:45).

Ο FTSE-20, παρά την αρχική διάθεση, διαμορφώνεται χαμηλότερα προς τις 1.584 μονάδες δημιουργώντας εύλογη ανησυχία για τη βραχυπρόθεσμη τάση του.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στη μετοχή της Εμπορικής οι μέχρι στιγμής πωλήσεις δεν είναι ανάλογες του περιεχομένου της έκθεσης της UBS, με αποτέλεσμα η τιμή να διαμορφώνεται στα 23,36-23,42 ευρώ.

Όμως, τόσο η έκθεση της UBS για την Εμπορική όσο και η στάση που τηρούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ξένοι στον ΟΠΑΠ φανερώνουν τις διαθέσεις τους για την τακτική που ακολουθούν.

Ήταν... ηλίου φαεινότερον πως η επόμενη μετοχοποίηση ούτε πριν από το τέλος Ιανουαρίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί –όπως είχε αναφέρει μερίδα του Τύπου, πόσο μάλλον στην υψηλότατη αποτίμηση των 21-22 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα για τον ΟΠΑΠ, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως από τη μέρα της νομοθετικής ρύθμισης και της δημοσίευσης σε ΦΕΚ απαιτείται στην καλύτερη περίπτωση περίοδος 2 εβδομάδων.

Για τη συνέχεια, πιθανότερη θεωρείται η πίεση του Γ.Δ. χαμηλότερα και των 2.865 μονάδων (κάτι που φάνηκε στις 11:50), συντηρώντας το κλίμα επιφυλακτικότητας και αβεβαιότητας μεταξύ των ειδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v