Κυριαρχούν οι πωλητές

Χαμηλότερα των 2.900 μονάδων υποχωρεί ο Γ.Δ., δημιουργώντας επιφυλάξεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Μετά τους ξένους, οι οποίοι προφανώς κατοχυρώνουν κέρδη, πωλητές εμφανίζονται πλέον και ορισμένοι Έλληνες διαχειριστές. Και οι 5 μετοχές των ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων κινούνται χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εμφάνιση πωλητών και στη Eurobank ολοκληρώνει την 5άδα των αρνητικών ενδείξεων στον τραπεζικό κλάδο.

Καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές εξακολουθούν και τώρα που ο FTSE-20 υποχωρεί κατά 1,2% χαμηλότερα, στις 1.585 μονάδες, να αναφέρονται σε διαδικασία κατοχύρωσης υπεραξιών από την πλευρά ξένων συνεργατών τους.

Η παράμετρος, όμως, που επιβαρύνει και τεχνικά την εικόνα, και όπως φαίνεται δεν ανέμεναν οι ίδιες πηγές, είναι η διάθεση πώλησης που εκδηλώνεται και από το μέτωπο ορισμένων Ελλήνων διαχειριστών.

Και αν για τους ξένους οι πωλήσεις στα 25,1-25,2 ευρώ της Εθνικής δικαιολογούνται, καθώς προσφέρουν υψηλή απόδοση, φαίνεται να ”εγκλωβίζουν” ορισμένους Έλληνες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε υψηλότερες τιμές.

Η ίδια πηγή μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως από το σύνολο συναλλαγών περίπου μισού εκατ. τεμαχίων της Εθνικής (στις 13:05) το μεγαλύτερο μέρος των εντολών δίνονταν σταθερά από Έλληνες διαχειριστές.

Στη μετοχή της Eurobank η προσφορά βεβαίως είναι συγκριτικά μικρότερη, με τους αγοραστές να εμφανίζονται δύο λεπτά χαμηλότερα στα 24,78 ευρώ.

Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών η μετοχή της Cosmote κυμαίνεται στα 14,66 ευρώ (0,83%), ενώ του ΟΤΕ στα 13,68 ευρώ.

Αρνητικά κινούνται Intracom, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΚΑΕ και ΔΕΗ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως μετοχές με ανοδική φορά μέχρι τις 12:30 κινούνται τώρα χαμηλότερα, κάτι που οδηγεί στην εκτίμηση πως εκτός των άλλων, με αφορμή τις πωλήσεις των ξένων, επιχειρείται ”εξαέρωση” σε αρκετές περιπτώσεις.

Με το Γ.Δ. εδώ και ώρα σταθερά χαμηλότερα των 2.900 μονάδων, θεωρείται πιθανότατο, σύμφωνα με την εκτίμηση χρηματιστών, πως η επόμενη μάχη ”στήριξης” και πιθανής εμφάνισης αγοραστών δίνεται στο εύρος των 2.865-2.880 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v