Νέα κόντρα αγοραστών - πωλητών

Όπως και χθες, η αρχή της συνεδρίασης δημιουργεί την εντύπωση πως μεταξύ πωλητών – αγοραστών υπάρχει διάσταση εκτιμήσεων για την αποτίμηση ορισμένων μετοχών. Με προσφορά πιέζονται Αlpha, Εθνική και Πειραιώς, ενώ λειτουργούν αντίρροπα - εξισορροπητικά οι Eurobank και Cosmote. Στο χείλος των 1.600 μονάδων ο FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δίνεται ”μάχη” και αναμφίβολα η συνεδρίαση, όπως και η χθεσινή, προβλέπεται ενδιαφέρουσα.

Οι μέχρι στιγμής αρχικές ενδείξεις δεν είναι και οι πλέον ευοίωνες, αν και για τον FTSE-20 λειτουργούν επιτυχώς μέχρι στιγμής ως αντίβαρο 3-4 ισχυρές μετοχές.

Σε Alpha, Πειραιώς και Εθνική παρατηρείται μέχρι στιγμής αυξημένη εμπορευσιμότητα και πίεση της Εθνικής προς τα 25,3 ευρώ.

Αντίρροπα λειτουργεί με αγοραστές προς τα 25,18 ευρώ η μετοχή της Eurobank (0,72%), της Cosmote (2,06%), της Coca Cola (1,11%), αλλά και των Βιοχάλκο, Intracom.

Για τη διαμόρφωση του δείκτη δίνεται μάχη, με τον FTSE-20 να ισορροπεί μέχρι στιγμής οριακά στο χείλος των 1.600 μονάδων.

Η εικόνα του συνόλου των μετοχών κλείνει προς το μέρος των ”καθοδικών”, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των τίτλων με υπεραπόδοση είναι οι Unisystems, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ευκλείδης, Info Quest, Altec, Feedus, Μυτιληναίος, Ακτωρ, Γιαννούσης, ΕΛΤΕΧ, Χατζηιωάννου, Εμφασις και ορισμένοι ακόμη.

Μέχρι τις 11:40 η εικόνα της αγοράς ήταν μάλλον επιβαρυντική για τον FTSE-20, αν και ζητούμενο για σήμερα είναι το ενδεχόμενο σταθεροποίησης ή μικρής αντίδρασης της Εθνικής.

Οι πωλητές πάντως παραπέμπουν σε ισχυρούς παίκτες βάζοντας διαδοχικά εντολές από τα 25,34 προς τα 25,30 ευρώ, με τους αγοραστές να ”περιμένουν” λίγα λεπτά χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v