Ο Τύπος της Δευτέρας

Το Σύμφωνο Σταθερότητας, οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, οι εξαγωγές της Ελλάδας κατά το 2004, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και το προμέρισμα της Cosmote είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το Σύμφωνο Σταθερότητας, οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, οι εξαγωγές της Ελλάδας κατά το 2004, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και το προμέρισμα της Cosmote είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Κομισιόν: Το πενταπλάσιο κόστος, αλλά και η μεγάλη η ταλαιπωρία από τη γραφειοκρατία είναι οι λόγοι που δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα, αναφέρει σε έκθεσή της η Κομισιόν, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Πρόταση προς το Ecofin για μετάβαση στο επόμενο στάδιο του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο προβλέπει τη στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και τη λήψη μέτρων για τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος, θα υιοθετήσει την ερχόμενη Τετάρτη η Κομισιόν σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Δικαστές: Αυστηρότατες ποινές, ακόμη και για ήσσονος σημασίας αδικήματα, επιβάλλουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι δικαστές, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι, επισημαίνουν Τα Νέα.

Οικονομία: Περίοδος κρίσιμων αποφάσεων είναι οι επόμενες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δρομολογήσει λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα, επισημαίνει η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι απαιτούνται ρηξικέλευθες λύσεις, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς που διαβλέπουν πρωτοβουλίες.

Εισοδηματική πολιτική: Την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2005 ανακοινώνει μέσα στην εβδομάδα, πιθανότητα την Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομίας σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος.

Μισθοί Δημοσίου: Με την εισοδηματική πολιτική εγκαινιάζεται και νέος κύκλος εφαρμογής μέτρων λιτότητας στο Δημόσιο, σημειώνει η Ημερησία.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Τρία νομοσχέδια προωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την Ημερησία, που παράλληλα σημειώνει πως οι ποινικές κυρώσεις για κατάχρηση αγοράς θα είναι ηπιότερες.

Εξαγωγές: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μεταξύ των ”25” της Ευρώπης που οι εξαγωγές της μειώθηκαν στο 2004 επισημαίνει η Ημερησία.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Τα δέκα σημεία που θα κρίνουν την έκβαση των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό των τραπεζών παραθέτει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζες: Αύξηση 19% στα κέρδη των τραπεζών προβλέπει η εφημερίδα Χρηματιστήριο για το 2004, που συμπληρώνει πως τα μερίσματα αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10%.

Private Banking: Προσδοκίες για σημαντικό επαναπατρισμό κεφαλαίων έχει ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, γενικός διευθυντής private banking της Eurobank, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Αερομεταφορές: Κατά 15,3% αυξήθηκε η κίνηση στον κλάδο των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια του 2004, εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα της Ελλάδος: Τη διανομή δωρεάν μετοχών εξετάζει η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Cosmote: Προμέρισμα 0,90 ευρώ θα διανείμει η Cosmote αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στα ταμεία του ΟΤΕ θα εισρεύσει το ποσό των 173 εκατ. ευρώ από το προμέρισμα της θυγατρικής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v