ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο

Το Ασφαλιστικό των τραπεζών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθεί μεταβλητότητα στους τραπεζικούς τίτλους. Θετική αναμένεται η σημερινή εικόνα του Γ.Δ.

ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τις ”καλές” της επιδόσεις εκτιμά η Marfin Analysis πως θα συνεχίσει η Σοφοκλέους, υποβοηθούμενη και από την πορεία των διεθνών αγορών.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και δη εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2004.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, η οποία εκτιμά πως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα παραμείνει στο επίκεντρο και την τρέχουσα εβδομάδα, δημιουργώντας μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές.

Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται μόλις 2,5% μακριά από τα υψηλά έτους, επίπεδα τα οποία προβλέπει ότι θα ανακτήσει σύντομα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για την ελληνική αγορά τις ερχόμενες δυο εβδομάδες, και συγκεκριμένα μέχρι την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων 2004, είναι οι τάσεις συσσώρευσης.

Στην τρέχουσα φάση της αγοράς, το επίπεδο των 2.850 µονάδων ορίζει την πρώτη περιοχή στήριξης, ενώ η επόµενη που θεωρείται και ιδιαίτερα ισχυρή ορίζεται από το επίπεδο των 2.820 µονάδων, εκτιμά η Omega Bank στο εβδομαδιαίο report της.

Από την άλλη, συμπληρώνει η Omega Bank, το επίπεδο των 2.930 µονάδων ορίζει το πρώτο σηµείο αντίστασης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.980 µονάδων.

Οι βραχυχρόνιες διακυµάνσεις στα τρέχοντα επίπεδα θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντοµων κερδών στους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, εκτιμά η Omega Bank, που επισημαίνει όμως πως, αντίθετα, αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει µόνο µε τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.930 µονάδων, συνοδευόµενη από ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα ενισχύσει τη βραχυπρόθεσµη ανοδική τάση έως την επόµενη περιοχή αντίστασης στο επίπεδο των 2.980 µονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2005: Ανοδικά κινήθηκε η Σοφοκλέους κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε 0,31% υψηλότερα οδηγούµενος από τις µετοχές των Τράπεζας Πειραιώς (+1,88%), Τιτάνα(+3,47%) και Alpha Bank (+0,54%).

----Οι αναλυτές για το προμέρισμα της Cosmote

”Θετική έκπληξη” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την κίνηση της Cosmote για τη διανομή έκτακτου μερίσματος ύψους 0,90 ευρώ.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει στο πρωινό της report πως οι προβλέψεις της για το συνολικό μέρισμα της χρήσης το τοποθετούσαν στα 0,66 ευρώ, σε σχέση με 0,50 ευρώ του 2003.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η διανοµή των 0,90 ευρώ ανά μετοχή είναι θετική εξέλιξη, καθώς εκτιμά ότι θα βελτιωθεί η κεφαλαιακή διάρθρωση της Cosmote, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το µεσοσταθµικό κόστος κεφαλαίου.

Η Proton Securities από την πλευρά της εκτιμά πως η κίνηση της θυγατρικής του ΟΤΕ είναι ”θετική” καθώς –όπως επισημαίνει– η κεφαλαιουχική διάρθρωση της εταιρίας ορθολογικοποιείται.

Εξάλλου, η Alpha Finance σημειώνει πως προέβλεπε ότι η Cosmote θα διένειμε μέρισμα ύψους 0,62 ευρώ για τη χρήση του 2004, ενώ συμπληρώνει πως με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της εταιρίας η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στα 10,4%.

Επίσης, η Alpha Finance εκτιμά πως η κίνηση της Cosmote από πλευράς αποτίμησης είναι ”ουδέτερη”, ενώ συμπληρώνει πως θα ήταν περισσότερο θετική εάν η εταιρία είχε προχωρήσει σε αύξηση του δανεισμού ώστε να διανείμει το έκτακτο μέρισμα.

Εκτιμά όμως πως πρόκειται για μια ”θετική” κίνηση όσον αφορά στην κεφαλαιουχική διάρθρωση της εταιρίας.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 16,50 ευρώ που έχει θέσει για τη μετοχή της Cosmote, επισημαίνοντας πως τώρα η κατάκτηση της συγκεκριμένης τιμής φαίνεται λιγότερο απόμακρη.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως το συνολικό μέρισμα που θα διανείμει η Cosmote για τη χρήση του 2004 θα ανέλθει στα 1,48 ευρώ ανά μετοχή, ενώ συμπληρώνει πως η διανομή εκτάκτου μερίσματος βελτιώνει την κεφαλαιουχική διάρθρωση της εταιρίας.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15,5 ευρώ και τη σύσταση ”Overweight” για τη μετοχή της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v