Υπεραπόδοση ”μικρών” σε... ασφαλές περιβάλλον

Σχετική ομαλοποίηση παρατηρείται στις αποδόσεις των μετοχών ΟΠΑΠ - Cosmote, ενώ η απόσταση ασφαλείας του Γενικού Δείκτη από τις 2.900 μονάδες επιτρέπει τη ”μόχλευση” στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Στο 2,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον FTSE-20 στο 0,92% ο MID 40 διαμορφώνεται στο 0,94% και ο SC-80 στο 1,76%.

Με συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2,5 προς 1, καθώς η αρχική εκτίμηση παραγόντων της αγοράς για υπεραπόδοση μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, απαραίτητη συνθήκη είναι η αντίδραση μετοχών μεγέθους μίας Εθνικής (στα 26,02 ευρώ η υψηλή τιμή ημέρας), ενός ΟΠΑΠ (20,96 ευρώ), μίας Cosmote (15,12 ευρώ), αλλά και των Eurobank, Πειραιώς, Εμπορικής που καταγράφουν μικρά κέρδη.

Ενδιαφέρον από πλευράς συναλλαγών παρουσιάζουν η Τιτάν, με τιμή στα 25,56 ευρώ και η Πειραιώς με τιμή στα 14,32 ευρώ.

Δεδομένης της εικόνας αυτής του FTSE-20, ενισχύεται η τιμή 20 μετοχών από τον MID-40 και 51 από τον SC-80.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο δείκτης μετοχών υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας ενισχύεται κατά 1,57%, στοιχείο που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στο χώρο των ”μεσαιομικρών” μετοχών.

Την υψηλότερη απόδοση εμφανίζουν μέχρι στιγμής οι μετοχές των Αττικατ, Παΐρης, Αltec, Γκρέκα, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Νεώριον, Ασκο, Μαθιός, Σάνυο, Χατζηιωάννου και αρκετές άλλες αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v