”Φορτσάρουν” Cosmote - ΟΠΑΠ

Ενδυναμώνεται σταθερά πάνω από τις 1.615 μονάδες η τάση του FTSE-20, με άμεση συνέπεια την υπεραντίδραση του MID-40 και του Small Cap 80 (1,8%). Ισχυρή ανοδική κίνηση σε Cosmote, ΟΠΑΠ και μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το διεθνές περιβάλλον είναι ο καλύτερος αρωγός των προσπαθειών αντίδρασης στη Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, αυτό εξηγείται από την ολοκλήρωση των πωλήσεων – κατοχύρωση κερδών στη μετοχή της Εθνικής και την εσπευσμένη λήψη θέσεων σε Cosmote - ΟΠΑΠ και δευτερευόντως σε Coca Cola, ΟΤΕ, Πειραιώς και Eurobank.

Έτσι όπως διαμορφώνεται σταδιακά η πορεία του FTSE-20, υψηλότερα των 1.715 μονάδων, ενδυναμώνεται ανάλογα η τάση στο SC-80 και στο MID-40.

Για τη μετοχή της Cosmote, το έκτακτο μέρισμα 90 λεπτών ανά μετοχή δεν καλύπτεται μέχρι στιγμής από το +4,3% και την τιμή των 15,04 ευρώ, γεγονός που δίνει το περιθώριο για περαιτέρω ενίσχυση του τίτλου.

Στον ΟΠΑΠ, όπου κυοφορούνται διοικητικές αλλαγές, οι συναλλαγές των περίπου 450.000 τεμαχίων (στις 12:50) παραπέμπουν σε ενεργοποίηση και πάλι ξένων διαχειριστών.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει στον ΟΤΕ, καθώς ο Οργανισμός ωφελείται άμεσα τόσο από την άνοδο της μετοχής της θυγατρικής του όσο και από τη διανομή του επιπλέον μερίσματος.

Δεν αποκλείεται στη μετοχή του ΟΤΕ να τοποθετούνται κεφάλαια που σε αυτή τη φάση προσβλέπουν σε προσέγγιση και ενδεχομένως υπέρβαση των 14 ευρώ.

Δεδομένης της πορείας του FTSE-20, δικαιολογούνται το ενεργότερο ενδιαφέρον και οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις σε μετοχές εταιριών όπως Αττικατ στα 74 λεπτά, ΑΕΓΕΚ στα 70 λεπτά, Αltec, Informatics, αλλά και σε μετοχές όπως Unibrain, Γκρέκα, Sex Form.

Πρόκειται βεβαίως για συγκεκριμένη ομάδα μετοχών, όπου ”παίζεται” κυρίως βραχυπρόθεσμα το ενδεχόμενο υπεραντίδρασής τους.

Μεσοπρόθεσμα όμως, ενδιαφέρον, παρουσιάζει η περίπτωση των Τράπεζα Κύπρου, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών, Μαΐλλης, Frigoglass, Attica Group, Μινωικές Γραμμές – ΑΝΕΚ (λόγω της γενικής συνέλευσης), θυγατρικών της Βιοχάλκο και γενικότερα τίτλων με αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Για την επόμενη ώρα, και με την προϋπόθεση πως σταθεροποιείται η φορά αντίδρασης του FTSE-20 (υψηλότερα των 1.615 μονάδων), αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη απόδοση μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v