Ο Τύπος της Τετάρτης

Η επίσημη εκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το δημόσιο έλλειμμα του 2004 και οι επισημάνσεις που έκανε σχετικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των G-Trade και Genesis είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η επίσημη εκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το δημόσιο έλλειμμα του 2004 και οι επισημάνσεις που έκανε σχετικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των G-Trade και Genesis είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Παπούλιας: Για πανηγυρική εκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας κάνει λόγο η Ημερησία.

Με 279 ψήφους, αριθμό–ρεκόρ στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας εξελέγη χθες από τη Βουλή των Ελλήνων έκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει η Καθημερινή.

Μια νέα περίοδος συγκατοίκησης στην ηγεσία της χώρας αρχίζει με τη χθεσινή πανηγυρική εκλογή του Καρόλου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επισημαίνουν Τα Νέα.

Κομισιόν: Την εισήγησή της για την ένταξη της Ελλάδας στις πρόνοιες του άρθρου 104-9 της Συνθήκης του Μάαστριχ περί υπερβολικού ελλείμματος παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την έγκριση των κυβερνήσεων της Ένωσης στο προσεχές συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της 16ης – 17ης Φεβρουαρίου, επισημαίνει η Καθημερινή.

Η Ε.Ε. ταυτοχρόνως με τη νέα σύσταση για μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων, που αποφασίζει σήμερα, κλείνει τη στρόφιγγα των διαρθρωτικών ταμείων προς τη χώρα μας, πιέζοντας έτσι την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές του συστήματος ελέγχου των πληρωμών των μεγάλων έργων και να ακολουθήσει πιο αυστηρή πολιτική, επισημαίνει Το Βήμα.

Οικονομία: Το δημόσιο έλλειμμα του 2004 εκτινάχθηκε τελικά στο 6,1% του ΑΕΠ υπερβαίνοντας τις προβλέψεις, αναφέρει η Ημερησία, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε για δεύτερη φορά την εγκατάλειψη της ήπιας προσαρμογής και τη στροφή σε περιοριστική πολιτική.

Εξυγίανση και προσαρμογή στα όρια που επιβάλλει η Ε.Ε. απαιτούν τα δημόσια οικονομικά, επεσήμανε χθες ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Κέρδος.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Νέο σκάνδαλο ξέσπασε στους κόλπους της χρηματιστηριακής οικογένειας, η οποία κάνει φιλότιμες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα με στόχο την εξυγίανση του συστήματος και την υγιή ανάκαμψη της αγοράς αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των G-Trade και Γένεσις.

Πίεση σε σειρά μετοχών κυρίως μικρής κεφαλαιοποίησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να προκαλέσει η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει προσωρινά την άδεια λειτουργίας των Γένεσις και G-Trade, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό στην αγορά ότι διενεργούνται γυρίσματα πακέτων ανά τριήμερο μεταξύ χρηματιστηριακών με ληξιπρόθεσμα χρεωστικά υπόλοιπα, επισημαίνει η Εξπρές.

Εγνατία Οδός: Στην αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά για τις ενστάσεις αναφορικά με τους διαγωνισμούς της Εγνατίας Οδού αναφέρεται η Ημερησία.

ΔΛΠ: Οικονομικές επιβαρύνσεις και προβλήματα διαχείρισης θα προκαλέσει στις εισηγμένες και άλλες εταιρίες η πλήρης εφαρμογή των ΔΛΠ 19 και 26 για τις κάθε είδους ασφαλιστικές υποχρεώσεις και παροχές προς τους εργαζόμενους, τονίζει το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Η εξυγίανση των δημόσιων οργανισμών επιδιώκεται μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση, αλλά το εγχείρημα κινδυνεύει να οδηγήσει σε ”μια μέρα” τα θεωρούμενα ως ”ευγενή” ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία, επισημαίνει η Καθημερινή.

Αφορολόγητο: Δεκατέσσερα ”κρυφά” σημεία του τελευταίου φορολογικού νόμου αποκαλύπτει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Εθνική Τράπεζα: Οι διαρθρωτικές μεταβολές απαιτούν προϋπόθεση ανάπτυξης της οικονομίας επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα υπό τον πρόεδρό της Τάκη Αράπογλου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επίσπευση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας ζητά η Εθνική Τράπεζα, όπως τονίζεται σε ειδική ανάλυση των οικονομικών αναλυτών της, αναφέρει το Κέρδος.

Τράπεζα Αττικής: Διεργασίες πραγματοποιούνται για τον διαγωνισμό της Τράπεζας Αττικής αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία το ΤΣΑΥ, το ΙΚΑ και η BNP Paribas εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Μινωικές Γραμμές: Οι Μινωικές Γραμμές ρίχνουν το γάντι στην Attica Group επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η κρητική εταιρία απαντά στον κ. Περικλή Παναγόπουλο ενισχύοντας τη θέση τους στην HFD.

Ενισχύουν τη θέση τους στην Hellenic Seaways οι Μινωικές Γραμμές, ενώ ρευστοποιούν τη συμμετοχή τους στην Aegean Airlines αναφέρει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v