Διορθώνουν οι τράπεζες - σε ΟΤΕ το ενδιαφέρον

Στο δίδυμο των ΟΤΕ - Cosmote φαίνεται πως μεταφέρεται βραχυπρόθεσμα το ”παιχνίδι”, ενώ σε φάση διόρθωσης -στο σύνολό τους- βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Ξεχωρίζουν ΔΕΗ και τίτλοι κατασκευαστικών εταιριών και ομίλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διαδικασία διόρθωσης παραμένει ο τραπεζικός δείκτης (1,7%), αν και θα επιμείνουμε στο δίδυμο ΟΤΕ - Cosmote.

Στη μετοχή του ΟΤΕ φαίνεται πως τοποθετείται ρευστότητα, και μάλιστα από τα κέρδη που έχει προσφέρει τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις η θυγατρική.

Θα φανεί βέβαια στη συνέχεια κατά πόσο η αμφίδρομη σχέση μπορεί να έχει συνέχεια και να διαμορφώσει τάση υπέρ της μετοχής του Οργανισμού.

Μέχρι τότε, όμως, ΟΤΕ και Cosmote αποτελούν κατά την εκτίμησή μας το ”κλειδί” της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Από τις μετοχές του FTSE-20 θα πρέπει να προσεχθεί η με αυξημένο τζίρο αντίδραση της ΔΕΗ προς τα 22,54 ευρώ, για την οποία η Citigroup αύξησε την τιμή-στόχο στα 25,5 ευρώ (υψηλή τιμή 23,04 ευρώ), αλλά και της ΕΛΤΕΧ προς τα 4,3 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με την εικόνα του Mid 40 να εμφανίζεται αρνητική, καθώς ξεχωρίζουν μόνο οι Άκτωρ, Δέλτα Συμμετοχών, Εθνική Ασφαλιστική και ΙΑΣΩ.

Για τη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών θα πρέπει να σημειωθεί πως για 2η κατά σειρά συνεδρίαση πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές με λίγες πράξεις.

Όσον αφορά στην Εθνική Ασφαλιστική, η τρέχουσα τιμή των 5,08 ευρώ υπολείπεται ελάχιστα της μέγιστης, σε σημείο που η υπέρβαση των 5,10 ευρώ να ”ανοίγει” προς υψηλότερο επίπεδο την πορεία του συγκεκριμένου τίτλου.

Στην Εθνική Ασφαλιστική είναι προφανές πως σε παρασκηνιακό μέχρι στιγμής επίπεδο σημειώνονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Από τον SC-80 ξεχωρίζει η αντίδραση μετοχών όπως οι ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Ατέρμων, Θεμελιοδομή, Intracom Κατασκευές, Δομική Κρήτης, Πλαστικά Θράκης - Κρήτης και Χατζηιωάννου.

Για τη συνέχεια εμμένουμε στην τεχνική πορεία των μετοχών ΟΤΕ -Cosmote και την παρακολούθηση μετοχών του κατασκευαστικού και ακτοπλοϊκού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v