Νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Είναι προφανές ότι το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι” όσων ποντάρουν (και) σε διόρθωση του FTSE-20 παίζεται, κυρίως, μέσω της Alpha. H αύξηση του τζίρου στα παράγωγα τον Ιανουάριο ενισχύει την εκτίμηση περί διάθεσης για εκμετάλλευση της εμφανούς αδυναμίας των τραπεζικών μετοχών να κινηθούν υψηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις ανθρώπων της αγοράς για τα όσα κυοφορούνται με επίκεντρο την Alpha Bank.

Με συναλλαγές, στις 11:50, 164.000 τεμαχίων έναντι 55.000 της Πειραιώς, 38.000 της Εθνικής, 36.000 της Eurobank και μόλις 5.000 τεμαχίων της Εμπορικής, ο τίτλος υποχωρούσε μέχρι και τα 24,70 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί το παράδοξο, πως τη συγκεκριμένη ώρα που οι πωλητές εμφανίζονταν στα 24,76 ευρώ, οι αγοραστές έβαζαν πολύ χαμηλότερα, στα 24,70 ευρώ, τον πήχη.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι αυξημένες πωλήσεις

-αναφερόμαστε σε εντολές τουλάχιστον 500 τεμαχίων ανά πράξη- ενισχύονταν από την αύξηση των ανοιχτών θέσεων και των μετοχών που δανείζονταν τις προηγούμενες μέρες από το καλάθι της ΕΤΕΣΕΠ.

Κατά συνέπεια, με την Alpha στο -1,1% κλείνουν αρνητικά και οι υπόλοιποι 4 τίτλοι, φέρνοντας τον FTSE-20 προς τις 1.594 μονάδες.

Από τον υπόλοιπο FTSE-20, για την Cosmote διαμορφώνεται τιμή κατά 0,66% υψηλότερα, στα 15,24 ευρώ, ενώ υποχωρεί στα 13,38 ευρώ ο ΟΤΕ.

Οριακά κέρδη καταγράφονται για τον ΟΠΑΠ, την Intracom κατά 0,95%, σε αντίθεση με τη διόρθωση που σημειώνεται σε Coca-Cola, ΔΕΗ και ΚΑΕ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι αυξημένες συναλλαγές και η κατά 3,65% υποχώρηση του Μαΐλλη (δες σχετικό θέμα), ενώ ”νηνεμία” παρατηρείται στη Δέλτα Συμμετοχών (μετά τις τελευταίες μετοχικές αναδιατάξεις).

Στην επόμενη ώρα θα φανεί, κυρίως από την Alpha, κατά πόσο υπάρχει διάθεση απορρόφησης της προσφοράς εξισορρόπησης της τάσης, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11:55, οπότε επιχειρήθηκε περιορισμένης έκτασης ”στήριξη” στη μετοχή της Alpha (στα 24,82 ευρώ), ”κόπασε” πρόσκαιρα η προσφορά που ”έβγαινε” δύο λεπτά υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v