Πιέσεις στα όρια των 2.900

Υπερισχύουν οι πωλητές σε συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, με το δανεισμό μετοχών να αυξάνεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Από τις μετοχές του FTSE-20 ”κόντρα” στο ρεύμα κινούνται ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στο 1 προς 6 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τα όρια των 2.900 μονάδων πιέζεται ο Γ.Δ., καθώς ο FTSE-20 διαμορφώνεται χαμηλότερα των 1.600 μονάδων (1.597,4), με το σύνολο των τραπεζικών μετοχών να ”διορθώνει” μέχρι και 2,6%.

Συγκριτικά αυξημένες είναι οι συναλλαγές στην Alpha Bank, δευτερευόντως σε Πειραιώς, Eurobank και Εθνική, Εμπορική.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον FTSE-20 υπεραποδίδουν Motor Oil κυρίως όμως ΔΕΗ (2,8%) και ΟΤΕ (1,9%).

Σημαντικές πιέσεις ασκούνται και στη μετοχή της Coca Cola (-2,1%) με τον όμιλο να ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2004 την ερχόμενη Τρίτη 15/2.

Δεδομένης της εικόνας στον FTSE-20, η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί την τελευταία ώρα στο 1 προς 5, με ελάχιστους τίτλους να ξεχωρίζουν από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις των Φοίνιξ, Σέλμαν, Πλαστικά Κρήτης-Θράκης, Jumbo και Αγροτική Ασφαλιστική από τον SC-80.

Από το MID-40 διαφοροποιούνται Νοtos, Εθνική Ασφαλιστική, ΙΑΣΩ και Βωβός.

Σε ό,τι αφορά στις μετοχές του FTSE-20 και ειδικότερα στις τραπεζικές, θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τελευταίες συνεδριάσεις αυξάνεται ακαι πάλι αναλογικά ο δανεισμός τίτλων και ενδεχομένως οι ανοιχτές ”πωλήσεις” σε συνδυασμό με παράλληλες θέσεις, σε συμβόλαια επί συγκεκριμένων μετοχών.

Με προφανή την αδυναμία του τραπεζικού δείκτη να αντιδράσει ελλείψει ειδήσεων είναι ευκολότερο σε αυτή τη φάση να πωληθούν χαμηλότερα, συγκεκριμένες μετοχές ούτως ώστε να αποκομιστούν υπεραξίες από την αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v