ΑΧΕ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον σε blue chips -”μεσαία”

Σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, ενώ προβλέπουν τάσεις συσσώρευσης για την αγορά λόγω της πτώσης των αμερικανικών αγορών, αλλά και λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου. Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης.

ΑΧΕ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον σε blue chips -”μεσαία”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης στην αγορά, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πιέσεις να διατηρηθούν.

Τάσεις συσσώρευσης και επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

”Διορθωτικά” εκτιμά η Proton Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά σήμερα, εν όψει επιχειρηματικών εξελίξεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, αλλά και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

”Ήπιο” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities, σε συνέχεια αφενός της πτώσης που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές και αφετέρου λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να κινείται με τάσεις συσσώρευσης, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι τάσεις αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκαν σε μετοχές των τραπεζών ενδέχεται να υποχωρήσoυν, ενώ εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance εκτιμά πως λόγω των επιδόσεων των ξένων αγορών δεν αποκλείονται και οριακά χαμηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη βραχυπρόθεσμα, αν και επισημαίνει πως δεν τίθεται θέμα για σημαντική πτωτική κίνηση.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε χθες, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, η Σοφοκλέους, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα των τραπεζών υποαπέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v