"Μηνιάτικο" 32,5% στον τραπεζικό κλάδο

Μικρή υποχώρηση με τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 18 συνεδριάσεων σήμερα στην αγορά. Βαρίδια για FT 20 οι ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Υπεραπέδωσαν Alpha, Τιτάνας, Ελλάκτωρ. Κέρδη 32,5% για τις τράπεζες το Σεπτέμβριο.

Συνεδρίαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαδικαστικού χαρακτήρα, η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, του μήνα, αλλά και του εννεαμήνου, που συνδυάστηκε με νέα σημαντική συρρίκνωση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 18 συνεδριάσεων).

Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν συνεδρίαση επιμέρους τίτλων, καθώς η εικόνα στις Δεικτοβαρείς μετοχές θα χαρακτηριζόταν έως και απογοητευτική.

Με εξαίρεση την μετοχή της Alpha Bank που μετά τις 13.25 έβγαλε αγοραστές υποκινούμενη από σενάρια αναφορικά με την Εμπορική, ελάχιστοι τίτλοι από αυτούς που απαρτίζουν τον 20αρη έδειξαν διαθέσεις θετικής διάκρισης.

Ελλάκτωρας και Τιτάνας, προσπάθησαν να αντιδράσουν στην πίεση των τελευταίων ημερών, με τον πρώτο να έρχεται από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και τον δεύτερο από τέσσερις.

“Άγνωστος Χ”, πάντα ο τίτλος της Coca-Cola, με σχετικά χαμηλές συναλλαγές, δείχνει ότι θα συνεχίσει να διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις, όσον αφορά το τελικό πρόσημο του Δείκτη, ενώ συνεχίζει να αρέσκεται και στις “εκπλήξεις”. Έτσι ενώ σήμερα και καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ήλθαν οι δημοπρασίες και έκλεισαν την μετοχή στο “κόκκινο” και στο χαμηλό ημέρας (!)

Η εικόνα του Γενικού Δείκτη

Από την άλλη, ο Γενικός Δείκτης έδωσε σήμερα μία πρώτη μικρή “λαχτάρα” σε όσους ασχολούνται με την τεχνική του εικόνα και τον είδαν να υποχωρεί χαμηλότερα από το τεχνικό όριο των 740 μονάδων και να φθάνει μέχρι τις 736,98 μονάδες (-0,74%), για να αντιδράσει περίπου άμεσα.

Το τελικό κλείσιμο μπορεί να έγινε οριακά χαμηλότερα των 740 μονάδων, όμως αυτό δεν πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν καθώς στις 17.00 ο Δείκτης βρισκόταν στις 741,52 μονάδες και ακολούθησαν τα “μαγικά” των τελικών δημοπρασιών που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τους Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, Τιτάνα, Jumbo, Golli Follie Group και στο χαμηλό τους ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Coca-Cola.

ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Από εκεί και πέρα και μένοντας στο ταμπλώ του 20αρη, απόλυτα απογοητευτική η εικόνα για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Ο πρώτος φαίνεται ότι αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει τις προσδοκίες που μπορεί να δημιουργήσει η επιταχυνόμενη ιδιωτικοποίησή του, ο δεύτερος υποχώρησε χαμηλότερα των 3,00 ευρώ και δεν δείχνει διαθέσεις ουσιαστικής αντίδρασης, συμπληρώνοντας πέντε συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις και η ΔΕΗ με ιδιαίτερη ευκολία συμπλήρωσε επίσης πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (!)

Στο ταμπλώ του FTSE, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Motor Oil, Folli Follie Group, Μυτιληναίου, Κύπρου, μόλις έξι μετοχές τερμάτισαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο (+2,81%), Ελλάκτωρ (+4,51%), Τιτάν (+4,9%), Jumbo (+2,87%), Alpha Bank (+3,11%), MIG (+0,35%).

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 4% για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Eurobank, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 19 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 755,36 (10.38) και χαμηλό τις 736,98 (12.36) για να κλείσει τελικά στις 739,12 μονάδες με απώλειες 0,45%, ενώ ο τζίρος συρρικνώθηκε στα 36,2 εκατ.

Σχετικά κακή η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές έναντι 71 πτωτικών, ενώ για 26 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν τις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Τα στατιστικά στο ΧΑ

Για όσους ασχολούνται με στατιστικά, η χρηματιστηριακή εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε, διέκοψε το θετικό σερί των προηγούμενων 8 εβδομάδων, αφαιρόντας από τον Γενικό Δείκτη 4,73% και από τον Τραπεζικό 5,77%.

Ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε δεύτερος συνεχόμενος θετικός μήνας για τον Γενικό Δείκτη, καθώς έδωσε μηνιαία κέρδη 14,27% και στον Τραπεζικό κέρδη 32,48%.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι δύο συνεχόμενους θετικούς μήνες η Σοφοκλέους είχε να “δει” από το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2009.

Επίσης το χρηματιστηριακό εννεάμηνο ολοκληρώθηκε με κέρδη 8,63% για τον Γενικό Δείκτη και με κέρδη 6,79% για τον Τραπεζικό.

"Tips" χαμηλότερα του 20αρη

Από την αρχή του σχολίου αναφέρθηκε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν συνεδρίαση επιμέρους τίτλων, καθώς μετοχές, χαμηλότερα του 20αρη, μάλλον “έκλεψαν τις εντυπώσεις”.

Πρώτη και καλύτερη η Τέρνα Ενεργειακή (+9,78%) που δείχνει να επιμένει στην πλαγιοανοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 0,8293 ευρώ (κλείσιμο 6/6), με αθροιστικά κέρδη 143,58%.

Ο τίτλος σήμερα ξεπέρασε και το ψυχολογικό όριο των 2,00 ευρώ, κλείνοντας σε νέα υψηλά 13 μηνών, καθώς το τελευταίο κλείσιμο υψηλότερα των 2,00 ευρώ είχε σημειωθεί στην συνεδρίαση της 29/8/2011.

Σε κάποιους φαίνεται ότι άρεσαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΕΒΖ (+10,55%), που γύρισε από ζημιές σε κέρδη και συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, εκ νέου διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της προτίθεται να προκηρύξει η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί στον Τύπο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 και θα αναρτηθεί στον ιστοχώρο www.atebank.gr.

Απόλυτη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Reuters, όσον αφορά τον αγωγό TAP, αφού κατά τη χθεσινοβραδινή υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας, σχετικά με τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline, οι τρεις Χώρες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν για την υλοποίηση του σχεδίου.

Το μνημόνιο υπόγραψαν οι τρεις Υπουργοί, σε σύντομη τελετή που έγινε στα γραφεία της Ιταλικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, με γνώμονα να ακολουθήσει η υπογραφή σχετικής συμφωνίας σε μεταγενέστερη φάση και μετά τις σχετικές διεργασίες και διαβουλεύσεις.

Εννοείται ότι αυτή η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα για την Ελληνική εισηγμένη αν επιβεβαιωθούν τα πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει προεπιλεγεί η Σωλ. Κορίνθου (+5,98%), για να προμηθεύσει τους σωλήνες που θα απαιτηθούν για τα 500 χιλιόμετρα της χερσαίας και υποθαλάσσιας διαδρομής του αγωγού, δηλαδή όχι μόνο για το κομμάτι που θα διέρχεται από το Ελληνικό έδαφος αλλά για το σύνολο της διαδρομής του αγωγού (!)

Αλλαγή προοπτικών, “μυρίστηκαν” οι “όψιμοι” αγοραστές και στην Ελ. Καλώδια (+12,8%), καθώς τώρα εκτιμούν ότι η περυσινή εξαγορά της Fulgor, δημιουργεί νέες προοπτικές για την εισηγμένη στην Αγορά υποβρυχίων καλωδίων.

Υπενθυμίζεται ότι λίαν προσφάτως η εισηγμένη είχε ανακοινώσει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια συνολικού ύψους €40 εκατ. για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης στο εργοστάσιο της θυγατρικής FULGOR στην Κόρινθο. Με την ολοκλήρωσή της επένδυσης, η Ελ. Καλώδια θα αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παραγωγούς υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξοι εκτιμούν ότι στην επόμενη 10ετία οι εντός των τειχών οι επενδύσεις σε υποβρύχιες διασυνδέσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ ευρώ, ενώ στην Ε.Ε. θα επενδυθούν σε ηλεκτρικές υποδομές περισσότερα από 140 δισ ευρώ.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) για 90 έτη. Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε. η οποία είναι 100% θυγατρική της Lamda Development (+9,84%).

Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογα με την βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της Χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ.

Η επιφάνεια του οικοπέδου που αντιστοιχεί στο ακίνητο ανέρχεται περίπου στα 64.000 τ.μ. και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έκτασης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.) η οποία ανέρχεται περίπου στα 974.000 τ.μ.
Kτήριο “GOLDEN HALL”: Συνολική επιφάνεια: περίπου 132.200 τ.μ.
§ Ανωδομή: περίπου 73.000 τ.μ.
§ Υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης: περίπου 59.200 τ.μ.
Επιπρόσθετος χώρος (κενό τμήμα κτηρίου)
§ Ανωδομή: 14.300τ.μ.
Υπόγειος χώρος στάθμευσης: 7.300τ.μ.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων, πιθανότατα με δεύτερο μικρότερο εμπορικό κέντρο.

Πρώτο και σημαντικότατο κέρδος για την εισηγμένη, το ενοίκιο των περίπου 8 εκατ. ευρώ, ετησίως, που κατέβαλε για το “GOLDEN HALL” και τώρα θα μένει στο ταμείο του ομίλου (!)

Άλλη μία περίπτωση μετοχής που πιθανόν και να αξίζει μίας δεύτερης διερευνητικότερης ματιάς είναι ο τίτλος της AS Company.

Όχι μόνο γιατί συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά διότι κατά την σημερινή συνεδρίαση και στα 0,2790 ευρώ άλλαξαν χέρια 1.100.000 κομμάτια (όχι προσυμφωνημένη συναλλαγή), που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και αυτό μπορεί να έχει ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Τι βλέπει η Ernst & Young για Ελλάδα

Ακόμα υπάρχει το ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκτιμά η Ernst & Young στην Φθινοπωρινή έκδοση του “Eurozone Forecast”. Ωστόσο προβλέπει ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποδυναμώσει τη θέση και των υπόλοιπων Χωρών Μελών και θα οδηγήσει πιθανότατα και άλλες Χώρες εκτός του ευρώ, ενώ θα πλήξει το σύνολο των οικονομιών της Περιοχής. Λόγω των ανωτέρω εκτιμήσεων, η Ernst & Young βλέπει δυνατή μια χαλάρωση των όρων που προβλέπει το μνημόνιο για την Ελλάδα. Επιπλέον ο οίκος επισημαίνει ότι παρατηρεί μια πιο ευνοϊκή στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα επιδιώκει μιαΙσπανικού τύπου διάσωση του Τραπεζικού της κλάδου παρά το γεγονός ότι έχει λάβει στήριξη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει ο “Independent”. Ελληνική Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι αναζητούνται τρόποι ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα νέο “κούρεμα” ή μια ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Η ίδια Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εφαρμόσει και νέο γύρο περικοπών εφόσον βέβαια η Χώρα λάβει ανταλλάγματα.

Επιφυλακτική – διορθωτική, δείχνει η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και για τις μεγάλες διεθνείς Αγορές και στις δύο άκρες του Ατλαντικού, καθώς προβλημάτισαν τα μάκρο στις ΗΠΑ και υπάρχουν και εικασίες και για νέα επερχόμενη υποβάθμιση της Ισπανίας.

Η υποβάθμιση της Ισπανίας από τον Egan-Jones

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας σε “CC” από “CC+” προηγουμένως, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Egan-Jones. Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, η ανεργία στην Ισπανία αγγίζει το 25% και εντούτοις η Κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση της φορολογίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών ώστε να λάβει βοήθεια από την Ε.Ε. (κάτι πολύ πιθανό) και αν ενδεχομένως θα υπάρξει και “κούρεμα” του χρέους της Χώρας. Επιπλέον στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι περιοχές της Καταλονίας, της Βαλένθιας καθώς και άλλες Περιοχές θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια ύψους 20 δισ. δολ. Παράλληλα ο οίκος σημειώνει ότι το χρέος της Ισπανίας έχει εκτοξευτεί από τα 436 δισ. το 2008 στα 735 δισ. το 2011.

Roubini: Καταδικασμένη η Ευρωζώνη

H Ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει..." επιμένει ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini.

Όπως πολλάκις έχει επισημάνει ο Roubini, τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνουν οι υπερχρεωμένες Χώρες της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από το να... καθυστερούν το αναπόφευκτο.

"Η Ευρωζώνη υποφέρει από το μαζικό χρέος και η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει εύκολα. Μάλιστα στην... επόμενη στροφή του δρόμου, η κατάσταση θα επιδεινωθεί". "Τα προγράμματα αγοράς Κρατικών ομολόγων των Κεντρικών Τραπεζών θα δώσουν ώθηση σε Αγορές και Οικονομίες - στην τρέχουσα συγκυρία - αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον η ύφεση θα είναι αναπόφευκτη", προσθέτει ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Τα macro στις ΗΠΑ

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο με το μεγαλύτερο ποσοστό σε έξι μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου. Οι ιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,5% αν και το ιδιωτικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις 0,1% και ο συντελεστής αποταμίευσης μειώθηκε στο 3,7% από 4,1%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,5% στις δαπάνες, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων τιμών ενέργειας τον Αύγουστο. Περίμεναν επίσης αύξηση 0,2% στο ιδιωτικό εισόδημα.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ανήλθε στο 78,3 στην τελική μέτρηση του Σεπτεμβρίου από 74,3 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον δείκτη University of Michigan-Thomson Reuters. Στην προηγούμενη μέτρηση ο δείκτης καταναλωτικής ψυχολογίας είχε εκτιμηθεί στο 79,2. Οι αναλυτές περίμεναν η τελική μέτρηση θα είναι 79,5.

Ο δείκτης ΡΜΙ της Περιφέρειας του Σικάγο διολίσθησε σε αρνητικά εδάφη τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο 49,7 από 53 τον Αύγουστο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών και κάθε μέγεθος υπό του 50 υποδεικνύει συρρίκνωση στον κλάδο. Οι αναλυτές περίμεναν πολύ μικρότερη πτώση του δείκτη.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ύστερα από οκτώ εβδομάδες συνεχούς ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θεωρούνται φυσιολογικές οι ρευστοποιήσεων θέσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις για την αποκομιδή ικανοποιητικών κερδών από το πρόσφατο ράλι, εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης.

Στάση αναμονής από τα περισσότερα χαρτοφυλάκια, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την μείωση του μέσου ημερήσιου τζίρου, σε εβδομαδιαία βάση, κατά 40% και πλέον.

Οι επενδυτές θα περιμένουν κάποιο οριστικό μήνυμα από την ολοκλήρωση των συζητήσεων Κυβέρνησης – τρόικας, ενώ η παρατεταμένη αναβλητικότητα που συνεχίζεται στα ανοιχτά μέτωπα του Τραπεζικού κλάδου, δημιουργεί επιφυλακτικότητα – νευρικότητα στους traders που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω κομμάτι του χρηματιστηριακού ταμπλώ.

Αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία του επενδυτικού κοινού και η διορθωτική κίνηση που σημειώθηκε στις διεθνείς Αγορές, λόγω των φόβων που έχουν ενισχυθεί πλέον για τις οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά στα καθ' ημάς, εκτιμάται ότι μια διόρθωση ακόμη και της τάξης του 10% σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά δεν πρόκειται να αντιστρέψει την τάση στην Αγορά, εκτός κι αν υπάρξουν κάποιες έντονα αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τα δημοσιονομικά της Χώρας.

Νέα μικρή συρρίκνωση του τζίρου, με ήπια διορθωτική τάση (αν δεν υπάρξουν καταλυτικές ειδήσεις – εξελίξεις) δείχνει σαν το επικρατέστερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής υποχώρησης, με τις συναλλαγές να υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα στα συμβόλαια του FTSE, ενώ σταθερά σε συναλλαγές έμειναν τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, που έφθασαν τα 31.085 συμβόλαια.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας την υπερτίμηση στο 0,9%, όμως μετά τις 17.00 έγιναν πράξεις με μηδενικό premium. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.775, τιμή εκκαθάρισης 270,25), κινήθηκαν μεταξύ 267 και 275,5 μονάδων.

Σε ακινησία τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (5.000 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (7.501), Alpha Bank (11.489), Κύπρου (1.373), ΔΕΗ (1.786), ΟΤΕ (1.985), ΟΠΑΠ (1.603), Πειραιώς (2.069), Μυτιληναίο (214), Intralot (269), Eurobank (1.161), MIG (366), Ελ. Πετρέλαια (360), Σιδενόρ (133), ΓΕΚ (317).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 υποχώρησε στο 54%, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν και εδώ χαμηλή με 397 δικαιώματα (219 calls και 178 puts).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.000.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v