Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Γαλλικές" πιέσεις για την Σοφοκλέους

Διορθώνουν Εθνική, Alpha Bank και Eurobank καθώς η C.A. κωλυσιεργεί. Απώλειες έως 1,50% στο Χ.Α., αλλά με ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, MIG και FFG να κινούνται κόντρα στη διόρθωση. Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Ευρώπη

Τον έλεγχο της αγοράς έχουν πάρει οι πωλητές, μετά τις 16.00΄-16.10΄ με συνέπεια την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 745 μονάδες και του FTSE-20 προς τις 270 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών όμως να μην υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ, στις 16.30΄, από τα οποία περίπου 7,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ, 5,8 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ και άλλα 3,9 εκατ. ευρώ στην Εθνική.

Η Credit Agricole φαίνεται πως πηγαίνει κι άλλο πιο πίσω την ανακοίνωση των αποφάσεών της για την Εμπορική, με την παρελκυστική τακτική των Γάλλων να έχει κουράσει πια την αγορά.

Σημαντικές απώλειες για Εθνική, Alpha Bank, κυρίως όμως για τη Eurobank που διορθώνει κατά 4,3% προς το 1,11 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος και των συναλλαγών επικεντρώνεται από την αρχή της συνεδρίασης στη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς στις 19 Οκτωβρίου θα γίνουν γνωστές οι προσφορές για το 29% του Οργανισμού. Σύμβουλοι έκδοσης της διαδικασίας είναι οι Deutsche Bank και Εθνική.

Στις ευρωπαϊκές αγορές ενδεικτικό είναι η μικρή άνοδο του ισπανικού IBEX, κατά +0,24% στις 7.873 μονάδες. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ανακοινώνει νέο πακέτο μέτρων εν μέσω κλιμακούμενων κοινωνικών αντιδράσεων και νέου γύρου διαδηλώσεων στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το ευρώ κυμαίνεται στο 1,2869 δολάριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v