Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βλέποντας και κάνοντας» στο ΧΑ

Διερευνητικές κινήσεις των παικτών στη σημερινή συνεδρίαση. πέριξ των 750 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και στην περιοχή των 270 μονάδων ο FTSE 20. Κινητικότητα στον ΟΠΑΠ, άνοδος 4,9% με υψηλό τζίρο.

Νευρική η συνεδρίαση, με τους πωλητές-αγοραστές να επιδίδονται σε διερευνητικές κινήσεις. Με τους βασικούς δείκτες, μετοχές πέριξ των 750 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και στην περιοχή των 270 μονάδων ο FTSE 20.

Με την αξία των συναλλαγών στα πρώτα 20 λεπτά να κυμαίνεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και διστακτικούς κυρίως τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά άνθρωπος της αγοράς, «μέσα σε δυο-τρεις ημέρες παίζονται τόσα πολλά». Εννοώντας βέβαια από την γενική απεργία το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σήμερα, μέχρι την στάση των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων στην προγραμματιζόμενη για αύριο συνάντηση-ενημέρωσή τους με τον Αντ. Σαμαρά. Και βεβαίως του ενδεχόμενου να επανέλθουν ακόμη και την Παρασκευή οι εντολοδόχοι της τρόικας, καθώς όπως λέγεται το εισιτήριό τους για Αθήνα έχει… ανοικτή ημερομηνία.

Μικτές οι τάσεις για τις μετοχές του 20άρη, με την Εθνική στα 1,93 ευρώ, την Alpha Bank στα 1,64 ευρώ και την Eurobank σταθερή στα 1,12 ευρώ.

Ενισχύονται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Από τις υπόλοιπες του 20άρη, που υποχωρούν, η μέχρι τώρα εικόνα παραπέμπει σε έλεγχο των θέσεων που ρευστοποιούνται με σχετικά άμεση ανταπόκριση από πλευράς αγοραστών, σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών όμως.

Όπως για παράδειγμα σημειώνεται για την μετοχή της Coca Cola 3E, του Μυτιληναίου, του ΟΤΕ, της Πειραιώς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v