Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κοκκίνησε το ταμπλό-Σε κίνδυνο στηρίξεις

Χάνει το κρίσιμο όριο των 270 μονάδων ο Ftse 20 καθώς το ΧΑ σημειώνει νέα πτώση. Διασώζονται τρεις –τέσσερις από τον Ftse 20, «φλερτάρει» με τα ιστορικά ελάχιστά του ο ΟΠΑΠ. Aπώλειες για Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου.

Συνεχίζεται η διόρθωση σε ένα μάλλον «μουδιασμένο» ΧΑ. Βασικοί δείκτες, μετοχές υποχωρούν «δοκιμάζοντας» σημαντικές στηρίξεις καθώς ο Γενικός Δείκτης άγγιξε νωρίτερα τις 747 μονάδες. Ανάλογη φορά για τον Ftse 20 που υποχώρησε στις 269,58, χάνοντας μία σχετικά σημαντική περιοχή στις 270 μονάδες.

Οι συναλλαγές παραμένουν μέτριες, στα 7 και κάτι εκατομμύρια ευρώ, μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης με μεγάλο μέρος του τζίρου στον ΟΠΑΠ και την Εθνική να ακολουθεί με 1,2 εκατ. ευρώ.

Σε νέα χαμηλά ο ΟΠΑΠ, υποχώρησε νωρίτερα έως τα 3,81 «βλέποντας» την ιστορικά ελάχιστη τιμή των 3,50 ευρώ που σημειώθηκε στις 13/06.

Η αποτίμηση του Οργανισμού συρρικνώνεται περαιτέρω 1,23 δισ. ευρώ, σχεδόν 800 εκατ. χαμηλότερα από την προ δύο εβδομάδων υψηλή τιμή του.

Και όμως παρά τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά πλέον στο ταμπλό, αφορούν την απαξίωση ενός ομίλου του μεγέθους του ΟΠΑΠ, ουδείς δείχνει να «ευαισθητοποιείται». Μόνιμο βαρίδι για τον 20άρη από τη συνεδρίαση της 14/9 σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνει τάση και δημιουργεί κλίμα και εύλογα ερωτήματα.

Από τους τρεις διεκδικητές της Εμπορικής (υποχωρούν και οι τρεις) η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να «δοκιμάσει» τα 1,80 ευρώ. Έως τα 1,57 ευρώ υποχώρησε νωρίτερα η Alpha Bank και έως τα 1,04 η Eurobank.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν τις 11.30 μόνο οι Βιοχάλκο, ΜΟΗ, Jumbo και Τιτάν κινούνταν ανοδικά και κόντρα στο ρεύμα.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως στη μετοχή του Τιτάν είχαν γίνει συναλλαγές μόλις 41 τεμαχίων, αξίας 612 ευρώ.

Έως τα 3,16 ευρώ υποχώρησε ο Μυτιληναίος, έως τα 1,44 ο Ελλάκτωρ, έως τα 7,02 η Μέτκα, έως τα 6,80 τα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ διορθώνουν και οι ΔΕΗ έως τα 3,95, ΟΤΕ έως τα 3,19 ευρώ.

Νωρίτερα στον σημερινό Εκηβόλο «ανεβάσαμε» αναλυτικό διάγραμμα του Ftse 20 σε μία προσπάθεια «μέτρησης» των τελευταίων φάσεων της κίνησης του δείκτη.

Και ενώ διορθώνει η αγορά ανακαλείται η άδεια διεξαγωγής στοιχήματος της θυγατρικής της Intralot στην Πολωνία (βλ. σχετικό θέμα), στον ΟΤΕ τελούν σε αναμονή για την εθελούσια, τα Ελληνικά Πετρέλαια απαντούν στο δημοσίευμα της WSJ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πόρισμά της αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατοχής εμπιστευτικών πληροφοριών από το ΔΣ του Ομίλου, η Μέτκα ανακοινώνει την ανάληψη έργου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Ιορδανία – ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Επίσης συνεχίζονται οι αγορές μετοχών στην J&P Άβαξ, Τέρνα Ενεργειακή ενώ ο πρόεδρος των Πλαστικών Θράκης προέβη σε πώληση 500.000 μετοχών της εταιρείας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v