Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πονταρίσματα σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ

Με επίκεντρο το... παιχνίδι στον ΟΠΑΠ και ενδιαφέρον σε Εθνική, Alpha, Eurobank το ΧΑ επανέρχεται ανοδικά προς τις 760-765 μονάδες. Υπεραπόδοση και για ΔΕΗ, που συνεχίζει να ελκύει το ενδιαφέρον και ξένων παικτών.

Με τον ΟΠΑΠ να έχει πάνω από 300.000 κομμάτια και συναλλαγές 1,4 εκατ. ευρώ στα μόλις δέκα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης έχουμε την κατ΄ αρχήν εικόνα της αγοράς.

Τάση για το πού εστιάζεται το άμεσο ενδιαφέρον της πλειονότητας των βραχυπρόθεσμων παικτών και είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των βασικών δεικτών, μετοχών- σηματωρών υψηλότερα.

Η απομάκρυνση των τριών βασικών δεικτών (Γ.Δ, Δ.ΤΡ και Ftse20) από τις στηρίξεις τους σε συνδυασμό με τον συγκριτικά αυξημένο τζίρο και την εμφανή διάθεση για... ποντάρισμα μερίδας παικτών αποτελούν ικανό προοίμιο για τη συνέχεια.

Προς τις 760-765 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, κατά 1,65% υψηλότερα ο 20άρης, σε σταθερή ανοδική φορά και ο τραπεζικός καθώς οι τρεις διεκδικητές της Εμπορικής φαίνεται να... παίζουν τα ρέστα τους.

Ο τζίρος συγκριτικά περισσότερος απ' ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις (θυμίζουμε υποχώρησε εκ νέου στα μέτρια επίπεδα των 40-45 εκατ. ευρώ εχθές) και με αρκετά "χτυπήματα" και σε άλλες μετοχές πέραν του ΟΠΑΠ και των Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank.

Στα 1,36 δισ ευρώ η αποτίμηση του Οργανισμού, στα 1,89 δισ. ευρώ της Εθνικής με εμφανή την συμβολή και των δύο τίτλων στην διαμόρφωση του 20άρη. Ομως πέραν του ΟΠΑΠ- και αυτό αποκτά ενδιαφέρον- σχετική μόχλευση επιχειρείται στη μετοχή της ΔΕΗ (εξαιρετικά ενδιαφέρον το σχετικό θέμα του Μιχάλη Καιταντζίδη για ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ) που συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον και ξένων χαρτοφυλακίων από τα χαμηλά στις αρχές Ιουνίου.

Εως 5,19% υψηλότερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, κατά 4,40% της ΔΕΗ με ικανοποιητική διασπορά ενδιαφέροντος - ρευστότητας όχι μόνο σε τίτλους του 20άρη αλλά και μετοχές-σηματωρούς του FtMid και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στα 3,25 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου με συμπεριφορά που παραπέμπει σε συστηματικό "μάζεμα", στα 6,15 ευρώ η Motor Oil (ο όμιλος παρουσιάζεται σήμερα-αύριο σε ξένους επενδυτές στο Παρίσι και το Λονδίνο), η MIG κυμαίνεται προς τα 0,28 ευρώ (δες σχετικό θέμα για συμφωνία του ομίλου), στα 6,97 ευρώ οι λιγοστές - για την ώρα- συναλλαγές στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στα 1,44 ευρώ η μετοχή του Ελλάκτορα τη στιγμή που φαίνεται να έχει εισέλθει στην τελική φάση το... διαζύγιο των πλευρών Μπόμπολα- Καλλιτσάντση.

Πέραν της βραχυπρόθεσμης προσέγγισης θα πρέπει να συνεκτιμώνται όλες οι επί μέρους... λεπτομέρειες, τα όσα διαδραματίζονται στο προσκήνιο κυρίως όμως στο παρασκήνιο του επιχειρηματικού χώρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v