Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν σηκώνει κεφάλι η Σοφοκλέους

Νέες εναλλαγές προσήμων για τον ΓΔ με κέρδη για Alpha και απώλειες για ΟΠΑΠ, Eurobank. Χαμηλός τζίρος και κινητικότητα μικρής έκτασης με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην Εμπορική. Πτωτικά κινείται η Ευρώπη.

Σε ήπιους ρυθμούς συνεχίζεται η συνεδρίαση, με βασικούς δείκτες, μετοχές να στέλνουν τα μηνύματά τους. Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 750 μονάδων, ενώ ο 20άρης στις 269 μονάδες.

Ενδεικτικός του κλίματος ο τζίρος στα 27 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 16:30΄, με τις περισσότερες συναλλαγές να έχουν γίνει στην Alpha Bank και στην Εθνική.

Η ειδησεογραφία δεν παρουσιάζει κάτι εξαιρετικό, κάτι σημαντικά διαφορετικό απ’ ότι συνήθως.

Επιμέρους, χρήζει προσοχής ο μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας αλλά και η υποβάθμιση της Ισπανίας σε CC από CC+ από την Egan-Jones. Δεν είναι λίγοι στις ευρωπαϊκές αγορές που θεωρούν αυτήν την υποβάθμιση προοίμιο ανάλογης κίνησης από τη Moody’s.

Στο Χ.Α. από τα ελάχιστα που φαίνεται να συντηρούν το υποτονικό ενδιαφέρον είναι οι τελευταίες-τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής.

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Credit Agricole να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα τον προτιμητέο διεκδικητή της Εμπορικής.

Όμως, ακόμη και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν υποθέσουμε πως οι Γάλλοι ανακοινώνουν όντως σήμερα τον έναν από τους τρεις που προκρίνουν για να συνομιλήσουν για τα περαιτέρω, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το «κλείσιμο» της συνεδρίασης στο γαλλικό χρηματιστήριο.

Από αυτό το μέτωπο, η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί ελαφρώς στο 1,88 ευρώ, της Alpha Bank ενισχύεται στο 1,64 ευρώ, ενώ της Eurobank διορθώνει προς το 1,08 ευρώ.

Για να μην παρεξηγούμεθα, από την αρχή της σχετικής διαδικασίας η αναφορά μας στους τρεις διεκδικητές γίνεται με βάση τη σειρά αποτίμησης. Πριν από λίγο η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής ήταν 1,8 δισ. ευρώ, της Alpha Bank 881,5 εκατ. ευρώ και της Eurobank 602,7 εκατ. ευρώ.

Από τη μη τραπεζική τριάδα, ο ΟΠΑΠ διορθώνει ελαφρώς, ενώ ενισχύονται ΟΤΕ και ΔΕΗ. Μικρά κέρδη για Μυτιληναίο, 3E.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v