Προς αναζήτηση νέων ισορροπιών

Η μικρή αρχική υποχώρηση, η οποία τεχνικά μπορεί να φτάσει έως τις 2.685 μονάδες, συμβάλλει στην περαιτέρω ισχυροποίηση των στηρίξεων του Γενικού Δείκτη. Παραμένει ”ζεστό” το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ από τον FTSE-20 αναμένεται βελτίωση της εικόνας των τριών ισχυρών τραπεζικών τίτλων. Σημαντική αύξηση συναλλαγών για την Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.691,2 μονάδες δείχνει να διαμορφώνεται για σήμερα το σημείο στήριξης της αγοράς.

Βέβαια, το ενδεχόμενο μικρής υποχώρησης προς τις 2.685 είναι πιθανό στην περίπτωση που πιεστεί προς τα 12,40 η μετοχή του ΟΤΕ και χαμηλότερα των 19 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

Βέβαια, με βάση τις πρώτες συναλλαγές σε Εθνική, Eurobank και Alpha φαίνεται πως για τις συγκεκριμένες μετοχές διαμορφώνεται η τάση από τα 23,20, 22,42 και 24,06 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν αποκλείεται στη συνέχεια η τάση αυτή να ενισχυθεί περισσότερο.

Από τις μετοχές του FTSE-20, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ενδιαφέρον παρουσιάζεται από την Cosmote με αύξηση των συναλλαγών της και τους αγοραστές να κινούνται στα 14,10-14,12 ευρώ.

Πιο ενδιαφέρουσα εμφανίζεται η κατάσταση στα μεσαία, καθώς στην Εθνική Ασφαλιστική οι εντολές αγοράς είναι καθαρές προς τα 4,72 ευρώ και ενδέχεται να φτάσουν υψηλότερα, κάτι που ισχύει για την Αστήρ προς τα 6,72 ευρώ, στη Γενική προς τα 8,42 και στον ΔΟΛ προς τα 3,86 ευρώ.

Αντιθέτως, φαίνεται πως στα 4,86 ευρώ, διαμορφώνεται βραχυπρόθεσμα ”κορυφή” για την Εθνική Ακινήτων.

Από την ίδια κατηγορία ενδιαφέρον εμφανίζουν οι Βιομηχανία Ζάχαρης, Ιατρικό Αθηνών, ΕΥΔΑΠ, ενώ οι αγοραστές εμφανίζονται ακόμη πιο ψηλά στα 10,84 ευρώ του ΟΛΠ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, δηλαδή κρίνεται ικανοποιητική, καθώς ο δείκτης κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο τριετίας, ενώ μεταξύ των τίτλων που κινούνται ανοδικά, ξεχωρίζουν πέραν των Κλωνατέξ, Alfa Συμμετοχών, Lannet και οι Μαθιός, Ιμάκο, Alpha Γκρίσιν, Σελόντα, Blue Star Ναυτιλιακή, Κανάκης, Elmec, Ridenco, Δομική Κρήτης και Πετζετάκις (κοινή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v