Ελεγχόμενες πιέσεις στη Σοφοκλέους

Αφορμή για διόρθωση στη Σοφοκλέους δίνει η σημερινή υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών, που με τη σειρά της αποδίδεται στη χθεσινή αποκόμιση κερδών στη Wall Street. Η διόρθωση επεκτείνεται στο σύνολο σχεδόν των blue chips, αλλά και σε τίτλους της μεσαίας που έχουν υπεραποδώσει τις τελευταίες συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διόρθωση για τα... μάτια η σημερινή, που απλώς μεταθέτει για λίγο το ενδεχόμενο υπέρβασης των 2.700 μονάδων.

Οι μέχρι στιγμής πωλήσεις σε Εθνική, Alpha, κυρίως, όμως, ΟΤΕ είναι συγκριτικά ελάχιστες σε σχέση με τις αγορές που πραγματοποιούνται σε υψηλές τιμές στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Περισσότερο ενδεικτική είναι η περίπτωση του ΟΤΕ, όπου η προσφορά ”βγαίνει-δεν βγαίνει” προς τα 12,4 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 50.000 τεμάχια (στις 11:35).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται μεν στο 1 προς 2, είναι όμως, εμφανές, πως με την πρώτη θετική αφορμή θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να καταγραφεί η επίσης περιορισμένη προσφορά σε μετοχές που έχουν υπεραποδώσει τελευταία, αλλά και η αντίδραση ορισμένων ”σηματωρών” με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του ΔΟΛ.

Με χαμηλή τιμή τα 3,62 ευρώ οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 200.000 τεμάχια, ενώ θετικά συνέχιζαν Αστήρ Παλλάς, Γενική, Εγνατία, Εθνική Ακινήτων, Φοίνιξ, ΕΥΔΑΠ, Intralot και ΟΛΠ.

Μεταξύ των κερδισμένων μετοχών είναι οι Δρομέας στα 1,69 ευρώ, Cyclon στα 0,88 ευρώ, Μαθιός στα 1,84 ευρώ, Interinvest στα 0,55 ευρώ, Νηρεύς στα 1,14 ευρώ, αλλά και Aspis Bank, Νάκας, Γρηγόρης, και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v