Δεθείτε γερά...

Η υπέρβαση των 2.700 δεν είναι αυτοσκοπός, άλλωστε μπορεί να καθυστερήσει για μία-δύο συνεδριάσεις, λόγω της διόρθωσης των ευρωπαϊκών αγορών. Αναμφίβολα, όμως, στην αγορά διαμορφώνεται σαφώς θετικότερο κλίμα, υπάρχουν πλέον εμφανώς επενδυτικές ευκαιρίες και όλα δείχνουν πως προετοιμάζονται για κάτι καλύτερο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τώρα όλο και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τώρα που μετά από καιρό αυξήθηκαν κάπως οι ενεργοί κωδικοί, τώρα που το... παιχνίδι αρχίζει να δείχνει προδιαγεγραμμένο, χρειάζεται προσοχή.

Πάγια θέση της στήλης αποτελεί η αμέριστη στήριξη προς κάθε προσπάθεια αναδιάρθρωσης, εξόδου από την κρίση, επιστροφής στην κερδοφορία και σε αυτό θα επιμείνουμε παρά την κερδοσκοπική αύρα των ημερών.

Βέβαια, τα όσα ”ζυμώνονται” στον κλάδο αιχμής της Σοφοκλέους, δηλαδή τις τράπεζες, φαίνεται να μας εξασφαλίζουν μεσοπρόθεσμη διάρκεια στην υπεραντίδραση των μεσαίων και χαμηλότερων.

Η συναινετική λύση του ασφαλιστικού, η εμμονή των ξένων (που σαφώς ξέρουν περισσότερα από εμάς) προοιωνίζονται διέξοδο στο μείζον αυτό θέμα.

Εκτιμάται πως η αντίδραση της αγοράς θα κορυφωθεί με αιχμή την επίλυση του ασφαλιστικού, την υπεραντίδραση του FTSE-20 υψηλότερα των 1.520 μονάδων και ενός εντυπωσιακού ”ξεσπάσματος” της αγοράς.

Όμως, τα αποτελέσματα 9μήνου προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να διατηρηθεί και ο επενδυτικός χαρακτήρας των τοποθετήσεων αυτών των ημερών.

Η κίνηση της Intralot είναι ενδεικτική, όπως και των θυγατρικών της Βιοχάλκο ή των Σαράντη, Νάκα, Σφακιανάκη, Λύκου, Εθνικής Ακινήτων και πολλών ακόμη τίτλων, που... επανέρχονται.

Εταιρίες υγιείς, ”καθαρές” από δανεισμό και τραπεζικές υποχρεώσεις δικαιολογημένα αξίζουν καλύτερης αποτίμησης και επιτέλους επιβραβεύονται στο ταμπλό.

Μετοχές εταιριών όπως οι Autohellas, Μπαλλής, Νάκα, Σιδενόρ, Μέτκα, Κυριακίδης, Μπήτρος μπορεί να προσεγγιστούν και επενδυτικά.

Οι μετοχές που αναφέρονται σήμερα είναι μόνο ενδεικτικές μίας νέας κατάστασης που διαμορφώνεται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, από πέρυσι τον Απρίλιο, επίμονα και με τη συνδρομή των ισχυρών της αγοράς.

Από τεχνικής, αλλά και ψυχολογικής πλευράς, θα ήταν καλό για το Γ.Δ. να... προσφέρει ένα ”κλείσιμο” σήμερα-αύριο πάνω και από τις 2.700 μονάδες.

Όμως, η διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μικρή... μετάθεση του συγκεκριμένου σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v