Προσωρινές οι δονήσεις;

Η αποκοπή προμερίσματος 55 λεπτών από τη μετοχή του ΟΠΑΠ μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μικρή πίεση στον FTSE-20. Ζητούμενο σήμερα – αύριο είναι η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας της στήριξης των 2.647 μονάδων και ει δυνατόν στη συνέχεια η διαμόρφωση προϋποθέσεων για προσέγγιση των 2.720 μονάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση η αύξηση του τζίρου πάνω από τα 160 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διαδικασία συσσώρευσης – ήπιας διόρθωσης βρίσκεται η υψηλή κεφαλαιοποίηση, τη στιγμή που επιχειρείται η υπεραπόδοση επιλεγμένων μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με χαμηλή τιμή στις 2.647 μονάδες και υψηλή προς τις 2.693 μονάδες, διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης που τουλάχιστον μέχρι το μέσο της εβδομάδας θα δοκιμαστεί ως προς τη στήριξή του.

Η αποκοπή προμερίσματος 55 λεπτών από τη μετοχή του ΟΠΑΠ (τιμή Παρασκευής στα 19,26 ευρώ – τιμή εκκίνησης 18,71 ευρώ, μπορεί να αποτελέσει αφορμή μικρής πίεσης για τον FTSE-20.

Για το συγκεκριμένο δείκτη από τις 1.460 μονάδες φαίνεται να διαμορφώνεται ένα περιθώριο μικρής διόρθωσης προς την περιοχή των 1.445 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα δοκιμαστεί κυρίως η δυναμική της Εθνικής, με τιμή-κλειδί τα 22,7 ευρώ και δευτερευόντως τα 21,90 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank.

Βέβαια, η διακύμανση των βασικότερων τραπεζικών μετοχών είναι άμεσα συναρτούμενη με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ενδεχόμενη εξεύρεση συναινετικής λύσης θα μπορούσε να αποτελέσει το... καύσιμο για την απαραίτητη επόμενη αντίδραση του τραπεζικού δείκτη (από το επίπεδο των 5.647,6 μονάδων) προς τις 5.700 μονάδες.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι εξελίξεις από τα μέτωπα των Αλουμινίου της Ελλάδος, Ρόκα, Σαράντη, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Ηρακλής, Μυτιληναίος, Εθνική Ακινήτων μπορεί να αποτελέσουν μοχλό ανόδου.

Άλλωστε, σε μετοχές εταιριών όπως οι Μέτκα, Τέρνα, Αβαξ, Σελόντα-Νηρέας, Intralot, Εθνική Ακινήτων και ορισμένων ακόμη και ενδιαφέρον υπάρχει, λόγω επιχειρηματικών εξελίξεων, και φορά αντίδρασης διαμορφώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v