Ο Τύπος της Δευτέρας

Η εξέταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας από την Κομισιόν, το ασφαλιστικό των τραπεζών το οποίο θα κυριαρχήσει την τρέχουσα εβδομάδα, αλλά και η υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η εξέταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας από την Κομισιόν, το ασφαλιστικό των τραπεζών το οποίο θα κυριαρχήσει την τρέχουσα εβδομάδα, αλλά και η υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Έλλειμμα: Στην έκθεση της Κομισιόν για τις άμεσες δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας, που θα ανακοινωθεί στις 22 Δεκεμβρίου, στρέφει το ενδιαφέρον του το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως αύριο θα συζητηθεί στο Ecofin η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα ελλείμματα της Ελλάδας που θα ακολουθήσει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής.

Βασικός Μέτοχος: Σήμερα ανακοινώνεται ο Βασικός Μέτοχος σύμφωνα με Τα Νέα, που αναφέρουν πως ”κόβονται συγγενείς και off shore εταιρίες”.

ΚΠΣ: Μια από τις σημαντικότερες χρηματοδοτικές ”κάνουλες” της ελληνικής οικονομίας, το Γ΄ ΚΠΣ, έχει αρχίσει να ανοιγοκλείνει επικίνδυνα αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Με την ανάθεση ελεγκτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς, έγκαιρες παρεμβάσεις σε τομείς όπου διαπιστώνονται προβλήματα και με την παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο επιχειρεί το υπουργείο Οικονομίας να επιταχύνει την υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Με ομόλογα θα δοθεί η λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως οι τράπεζες καλούνται να καλύψουν ανοίγματα 1,3 δισ. δολαρίων.

Με νέα βελτιωμένη πρόταση έρχεται αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστές της Εμπορικής ο κ. Γ. Προβόπουλος, σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως κύκλοι της Εθνικής επικαλούνται το προηγούμενο της Alpha Bank για να υποστηρίξουν τη διεκδίκηση της Τράπεζας να καταβάλει μόνο 200 εκατ. ευρώ.

Κρίσιμες είναι οι αμέσως επόμενες ημέρες για το ασφαλιστικό των τραπεζών τονίζει η Ναυτεμπορική, που σημειώνει πως την Τετάρτη συναντάται με το προεδρείο της ΟΤΟΕ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ακίνητα: Την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέσα στο 2005, προκειμένου να προσεγγίσουν τις αγοραίες εν όψει της επιβολής του ΦΠΑ, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Αμοιβαία Κεφάλαια: Για έλεγχο πόθεν έσχες στους διαχειριστές των Αμοιβαίων Κεφαλαίων κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: Νέα αναβολή, λίγο πριν από την αυριανή επίσκεψη Καραμανλή στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε στη συμφωνία Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ύστερα από αίτημα της Ρωσίας, αναφέρει η Ημερησία.

Αγροτική Τράπεζα: Κατά 572 εκατ. ευρώ ενισχύει το Δημόσιο την Αγροτική Τράπεζα με ρύθμιση που ενσωματώνει στο νομοσχέδιο για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Νηρέας: Κοντά σε λύση βρίσκεται η Νηρέας όσον αφορά στη Seafarm Ionian σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 44.

Everest: Σε νέες αγορές εισέρχεται η Everest, η οποία δημιουργεί αλυσίδα έτοιμου φαγητού μέσα στους χώρους των σούπερ μάρκετ, σημειώνει η Ημερησία.

Βαρβαρέσος: Το ακριβό ευρώ έπληξε την κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα επισημαίνει πως η νέα μονάδα της εταιρίας συνέβαλε στη μείωση των ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v