ΑΧΕ: Στο επίκεντρο η συμπεριφορά των ”μεσαίων”

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον, ύστερα από την ”κόπωση” που παρουσιάζεται σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης αφενός και αφετέρου καθώς από σήμερα ξεκινάει και ο νέος δείκτης που δημιούργησε η EFG Eurobank ”Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στον EPSI 50”.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο η συμπεριφορά των ”μεσαίων”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ύστερα από την ”κόπωση” που παρατηρήθηκε σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετακύλιση ενδιαφέροντος στη μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι εμφανής, ενώ σε αυτό συμβάλλει παράλληλα και η έναρξη από σήμερα του νέου δείκτη ”Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στον EPSI 50” που δημιούργησε η EFG Eurobank.

Οι τράπεζες πάντως αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο, καθώς συνεχίζονται οι εξελίξεις γύρω από το επίμαχο θέμα του ασφαλιστικού.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εκτιμά πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει θετική και ιδιαίτερα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ υπενθυμίζει πως οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Hyatt διαπραγματεύονται από σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως καθώς από σήμερα οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Hyatt και Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα, η αγορά θα επηρεαστεί αρνητικά, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να εξετάζουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως η μετακύλιση σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά και η συσσώρευση γύρω από τα τωρινά επίπεδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εγχώριας αγοράς την τρέχουσα εβδομάδα.

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και οριακά χαμηλότερα από τα υψηλά έτους εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο, δεδομένων των εξελίξεων γύρω από το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά και η Εθνική ΑΧΕ πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η µεσοχρόνια τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει ανοδική, αναφέρει η Omega Bank στο Εβδομαδιαίο της report, όπου συμπληρώνει πως σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιµή του να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.720 µονάδων.

Η διάσπασή της προαναφερθείσας αντίστασης θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών έως την επόµενη περιοχή αντίστασης-στόχο των 2.770 µονάδων, αναφέρει η Omega Bank.

Για την τρέχουσα εβδομάδα πάντως, η Omega Bank εκτιμά πως η περιοχή των 2.650 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.580 μονάδων.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής: Χαμηλότερα έκλεισε η εγχώρια αγορά κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ύστερα από κινήσεις αποκόμισης κερδών, με τον όγκο των συναλλαγών να υποχωρεί, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v