Ανοίγει το Στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων ο ΟΠΑΠ

Η περίπτωση του ΟΠΑΠ είναι ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζουν, κυρίως οι ξένοι, τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου. Οι χρηματιστές προσβλέπουν σε σταθεροποίηση και συνέχεια της υπεραπόδοσης της μεσαίας έναντι της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

H επισημοποίηση, και τύποις, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του οικονομικού επιτελείου μπορεί να διαμορφώσει και βραχυπρόθεσμα τάση.

Συγκεκριμένα, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναφέρονται εκτενώς στο σχετικό θέμα (δες Top Stories).

Δεδομένης της αντίδρασης της Deutsche Bank, που αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 20,4 από τα 18 ευρώ, η σχετική κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης και πρόκριμα επενδυτικής τακτικής για τη συνέχεια.

Μάλιστα, μετά την αποκοπή, χθες, προμερίσματος 55 λεπτών ανά μετοχή του ΟΠΑΠ, ο Οργανισμός επανέρχεται εκ των πραγμάτων στο προσκήνιο.

Βέβαια, από τεχνικής πλευράς η τάση ”παίζεται” στις... αντιστάσεις της Εθνικής και στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να σταθεροποιηθεί η τιμή σε μέσο επίπεδο υψηλότερα των 22,7 ευρώ.

Ανάλογα, ενδιαφέρον υπάρχει για τις μετοχές των Eurobank, Alpha, αλλά και για Εμπορική, Πειραιώς.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους επιμένουν, και δικαιολογημένα, σε συγκεκριμένες επιλογές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (δες σχετικό θέμα), καθώς η τιμή πολλών μετοχών υπολείπεται συγκριτικά και αδικαιολόγητα έναντι της υπεραπόδοσης βασικών μετοχών εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Για σήμερα αναμένεται εκτόνωση των πιέσεων σε μετοχές του FTSE-20, επιβεβαίωση για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της ανθεκτικότητας της περιοχής πέριξ των 2.747 μονάδων και σταδιακά διαμόρφωση προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν και πάλι τον Γ.Δ. προς την κορυφή των 2.693 μονάδων.

Εύλογα, αναμένεται η επιμέρους αντίδραση μετοχών που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με τις βασικές διατάξεις περί βασικού μετόχου (δες σχετικό θέμα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v