ΑΧΕ: Παραμένουν στο επίκεντρο τα ”μεσαία”

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών και ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να παραμένει στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Παραμένουν στο επίκεντρο τα ”μεσαία”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σημαντική για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της εγχώριας αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παραμείνει η κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Τάσεις συσσώρευσης στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τη μεσαία να υπεραποδίδει προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

Σε στενό εύρος, γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς όπως επισημαίνει η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις σχετικά με τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες παραμένει.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως με τις ευρωπαϊκές αγορές να είναι υπό πίεση και ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, που σημειώνει ότι η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να κινείται σταθεροποιητικά εν μέσω χαμηλών όγκων συναλλαγών και περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών τις ερχόμενες εβδομάδες αποτελεί σημείο αναφοράς αφενός για τον κλάδο και αφετέρου για την ευρύτερη αγορά και ως εκ τούτου αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τι έγινε χθες: Τάσεις αποκόμισης κερδών σε τραπεζικούς τίτλους παρατηρήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τη Eurobank να είναι η μόνη που έκλεισε με κέρδη, αναφέρει η Marfin Analysis.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Hyatt έκλεισαν επίσης χαμηλότερα, καθώς από χθες (6/12) διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα της χρήσης 2004.

Εν μέσω διακυμάνσεων, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,25%, και έκλεισε στις 2.663,52.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v