Ο Τύπος της Τετάρτης

Η συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών, το ύψος των ακάλυπτων επιταγών, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς και η αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων αποτελούν μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών, το ύψος των ακάλυπτων επιταγών, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς και η αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων αποτελούν μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Εξεταστική Επιτροπή: Για επεισοδιακή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής κάνει λόγο Το Βήμα, που επισημαίνει πως ο εμφύλιος στην κυβέρνηση κλιμακώνεται με απίστευτες καταγγελίες.

Ελληνική Οικονομία: Ολοταχώς για επιτήρηση πάει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί επαρκή τα μέτρα του προϋπολογισμού για τη μείωση των ελλειμμάτων, ενώ συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αποδέχεται τώρα την επιτήρηση των Βρυξελλών.

Σοφοκλέους: Οι ξένοι κινούν τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως οι ξένοι θεσμικοί αυξάνουν τη συμμετοχή της στον FTSE-20, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι αποτελούν κινητήριο μοχλό για την ανοδική τάση του Χ.Α., ενώ το Βήμα τονίζει πως οι ξένοι κατέχουν το 41,8% των blue chips.

Απόδοση μέχρι και 165% καταγράφουν από τις αρχές του χρόνου οι μετοχές των δεικτών που αντιπροσωπεύουν τη μεσαία και τη χαμηλότερη, σημειώνει το Κέρδος, που επισημαίνει πως σύμφωνα με αναλυτές ”πήρε μπροστά η μηχανή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης”.

Επιχειρήσεις: Τρία επιχειρηματικά ναυάγια αποτρέπουν οι τράπεζες σύμφωνα με Το Βήμα, που τονίζει πως μετά τον όμιλο Κλωνατέξ παρείχαν σωσίβιο σε Alfa Alfa Holdings και στην αλλαντοβιομηχανία Θράκη, επισημαίνοντας πως η Εθνική Τράπεζα συντόνισε τις προσπάθειες διάσωσης που κατέβαλλαν οι πιστωτές.

Ακάλυπτες Επιταγές: Με αμείωτη ένταση εξακολουθούν να αυξάνονται οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές επισημαίνει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως τον εφετινό Νοέμβριο κατέγραψαν νέο ρεκόρ.

Επιχορηγήσεις: Πρόγραμμα επιχορήγησης 6.450 ανέργων για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζες - Ασφαλιστικό: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό σημειώνει το Κέρδος, που αναφέρει πως η ΟΤΟΕ θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Κλίμα υπέρ της συλλογικής λύσης για το ασφαλιστικό των τραπεζών διαμορφώνεται πλέον από τις εμπλεκόμενες πλευρές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία ή επισημοποίηση συμφωνίας που έχει ήδη υπάρξει, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιβεβαιώνεται η προσέγγιση μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για το ασφαλιστικό στη σειρά των συναντήσεων που πραγματοποιούνται, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Σε μια περίοδο κατά την οποία οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, οι Έλληνες εφοπλιστές επιδεικνύουν αξιόλογη δραστηριότητα και στις παραγγελίες των νέων πλοίων, τονίζει η Καθημερινή.

Ακίνητα: Φόρο της τάξεως του 8% καλούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις για την αναπροσαρμογή της αξίας των κτιριακών τους εγκαταστάσεων και 5% για την αναπροσαρμογή της αξίας των οικοπέδων τους, αναφέρει το Κέρδος.

Πειραιάς: Σε ναυτιλιακό και οικονομικό κέντρο της Μεσογείου θα μπορούσε να εξελιχθεί ο Πειραιάς εάν στηριχθεί από την πολιτεία, σημειώνει η Καθημερινή.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλά θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες έπειτα από διαγωνισμούς, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΟΤΕ: Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή δεύτερη συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ και η διαπραγμάτευση για την προτεινόμενη πρόωρη συνταξιοδότηση δεν φαίνεται ότι μπορεί να εξελιχθεί υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, σημειώνει η Καθημερινή.

Άκτωρ: Αρνητικές είναι οι επιπτώσεις στην Άκτωρ από το νέο νόμο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως το νέο νομοσχέδιο δυσχεραίνει τη συμμετοχή της κατασκευαστικής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Μαθιός: Έμφαση στην εξωστρέφεια δίνει η εταιρία Μαθιός, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο διεκδικεί μερίδιο στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v