Συνεχίζεται το ”πανηγύρι” στα μεσαία

Στα ”γιορτινά” της είναι και σήμερα ντυμένη η μεσαία κεφαλαιοποίηση, η οποία συνεχίζει να υπεραποδίδει του Γενικού Δείκτη και των blue chips. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ λόγω σχεδίων για περαιτέρω μετοχοποίηση και κατασκευές λόγω ”Βασικού Μετόχου”. Σημαντικά κέρδη για Intralot -Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΟΠΑΠ και Άκτωρ-Ελληνική Τεχνοδομική είναι περιπτώσεις ενδεικτικές της κατάστασης όπως διαμορφώνεται στην αγορά.

Για ευνόητους λόγους, μετά μάλιστα την αποκοπή του προμερίσματος, διαμορφώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η τιμή για τη μετοχή του Οργανισμού να κινείται σαφώς υψηλότερα των 19 ευρώ, προς τα 19,8 ευρώ.

Η κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών στον ΟΠΑΠ, με περισσότερα των 500.000 τεμαχίων μετά το πρώτο ημίωρο, επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση για ”μόχλευση” και λόγω αποκρατικοποιήσεων.

Λόγω Βασικού Μετόχου και σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών, η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής υποχώρησε προς τα 3,38 ευρώ - 3,44 ευρώ με σχετικά περιορισμένη προσφορά.

Στη μετοχή της Άκτωρ οι πωλήσεις είναι ακόμη λιγότερες, με τη μετοχή να σταθεροποιείται στα 3,10 ευρώ (2,58%). Κέρδη 6,79% σημειώνει η Intralot στα 17,3 ευρώ, ο Μυτιληναίος κερδίζει 2,22%, στα 6,46 ευρώ, και η ΕΥΔΑΠ 5,48%, στα 3,4 ευρώ.

Εξάλλου, κέρδη 5,36% σημειώνει η Ιntrakat, στα 1,18 ευρώ, 3,37% η Σάνυο, στα 0,92 ευρώ, και 2,38% η Πετζετάκις, στα 1,28 ευρώ. Η Intracom κερδίζει 2,49%, στα 4,12 ευρώ, και ο ΔΟΛ 1,69%, στα 3,6 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως στην αγορά έχει προεξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αρνητικών επιπτώσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε αυτή τη φάση τις δύο εταιρίες. Μεσοπρόθεσμα, όμως, και σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση των αναλυτών, στον κλάδο θα ασκηθούν πιέσεις μέχρις ότου διαμορφωθεί η νέα κατάσταση.

Η σχέση ανοδικών - καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, ενώ για τον Γενικό Δείκτη μετά την αρχική πίεση προς τις 2.664 μονάδες επικρατεί σταδιακά σταθεροποιητική - τάση επαναφοράς προς τις 2.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v