ΑΧΕ: Πιέσεις λόγω ξένων αγορών

Πιέσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα εκδηλωθούν σήμερα στη Σοφοκλέους, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά από την πτώση που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές και εκτιμάται πως θα αποτυπωθεί και στην Ευρώπη. Τράπεζες και μεσαία κεφαλαιοποίηση παραμένουν στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Πιέσεις λόγω ξένων αγορών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αρνητική ενδέχεται να είναι η ψυχολογία της αγοράς σήμερα ύστερα από την κάμψη που εμφάνισαν οι αμερικανικές αγορές, σημειώνει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από το Aσφαλιστικό αλλά και εν όψει της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με την ΟΤΟΕ.

Η αρνητική επίδοση των ξένων αγορών ενδέχεται να οδηγήσει σε κινήσεις αποκόμισης κερδών, σημειώνει η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να συνεχιστεί.

Με τάσεις συσσώρευσης θα κινηθεί η αγορά κοντά στα υψηλά έτους και χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις, εκτιμά η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως το αναμενόμενο ”αδύναμο” άνοιγμα στην Ευρώπη σήμερα, ύστερα από την απότομη πτώση χθες στις ΗΠΑ, θα επηρεάσει ενδεχομένως και τη Σοφοκλέους.

Σε γενικές γραμμές, όμως, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ξένων.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τη μεσαία κεφαλαίοποίηση να υπεραποδίδει για μια ακόμη φορά, ενώ ο FTSE-20 κατέγραψε κέρδη 0,91%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v