ΑΧΕ: Θετικό κλίμα λόγω Aσφαλιστικού τραπεζών

Οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η κίνηση των ξένων αγορών αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση της τάσης, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η αγορά θα καταγράψει νέα υψηλά έτους.

ΑΧΕ: Θετικό κλίμα λόγω Aσφαλιστικού τραπεζών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα επηρεάσουν την αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η κίνηση των διεθνών αγορών αναμένεται να δώσει παράλληλα τον τόνο στη Σοφοκλέους.

Στο Ασφαλιστικό των τραπεζών εκτιμά και η Proton Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της αγοράς, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως αναμένει τάσεις συσσώρευσης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως με την προϋπόθεση ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν ανοδικά (το οποίο και προβλέπει), η Σοφοκλέους είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σε νέα υψηλά έτους.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities προβλέπει τάσεις συσσώρευσης για σήμερα.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζών, η Eurobank Securities σημειώνει πως αναμένει μια επίσημη ανακοίνωση προτού προχωρήσει σε αξιολόγηση της κατάστασης.

Για το ίδιο θέμα η Σίγμα Securities σημειώνει πως η κυβέρνηση κρατά στην παρούσα φάση ουδέτερη στάση, ”πιέζοντας” μ’ αυτό τον τρόπο την ΟΤΟΕ να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες ώστε να προωθηθεί η συγχώνευση του ΙΚΑ και των άλλων βασικών ταμείων.

Επιπρόσθετα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως την Παρασκευή (10/12) ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης θα συνατηθεί με την ηγεσία των πέντε μεγάλων τραπεζών, ενώ δυο ακόμη συναντήσεις (μια με την ΟΤΟΕ και μια με τους τραπεζίτες) έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επσιημαίνει πως οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε θετική είτε αρνητική, γύρω από το Ασφαλιστικό της Εμπορικής Τράπεζας θα είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα της τράπεζας αφενός και αφετέρου για τη συμπεριφορά της μετοχής της.

Τι έγινε χθες: Σε νέα υψηλά έτους οδηγήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τη μεγαλύτερη υπεραπόδοση από τις μετοχές του FTSE-20 κατέγραψαν οι Τιτάν και Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v