”Διέσπασε” τις 2.700 η Σοφοκλέους

Τις 2.700 μονάδες διέσπασε ενδοσυνεδριακά η Σοφοκλέους, καθώς, σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, το ”έξυπνο χρήμα” που τοποθετείται από χθες σε Εθνική, Eurobank και Alpha προκαταλαμβάνει πιθανές θετικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Προέχει η διασφάλιση των... νώτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, δηλαδή της υπέρβασης των 2.700 μονάδων, θα απαιτηθεί η διασφάλιση των νώτων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια, η ευχέρεια διάσπασης της ”αντίστασης” των 2.720 μονάδων.

Για τον FTSE-20, η στήριξη σήμερα παρέχεται σχεδόν αποκλειστικά από τις τραπεζικές μετοχές, καθώς υστερεί ελάχιστα μόνο η Εμπορική.

Οι εξελίξεις από το ασφαλιστικό, θα δικαιώσουν ή όχι όσους από χθες λαμβάνουν θέση, κυρίως στον τίτλο της Εθνικής, αλλά και από σήμερα ενεργότερα στις Eurobank και Alpha.

Στην περίπτωση που ευοδωθεί το θετικό ενδεχόμενο, τότε η ρευστότητα που έχει ήδη τοποθετηθεί σε συγκεκριμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, θα αναζητήσει... εορταστικές υπεραξίες.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει αρχικά να προσεγγιστεί για τον MID-40 η περιοχή των 2.370-2.380 μονάδων.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν συντηρηθεί η τάση υπεραπόδοσης μετοχών αυξημένης βαρύτητας, όπως η Γενική (+4,04%), Αττικής (1,4%), Εθνικής Ασφαλιστικής (1,7%), Εγνατίας (+5,6%), Ακτωρ, Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v