”Βλέπει” τις 2.700 η Σοφοκλέους

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται τα τελευταία λεπτά για τις τρεις ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές, ήτοι Εθνική, Alpha και Eurobank, με αποτέλεσμα να έλθει η ”πολυπόθητη” υπέρβαση των 2.700 μονάδων. Βελτίωση της εικόνας καταγράφεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ αρκετών μετοχών αυτής της κατηγορίας διευρύνονται απόδοση και συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αντίδραση των μετοχών των τριών μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, φαίνεται πως δείχνει το δρόμο προς τα νέα υψηλά για τη Σοφοκλέους.

Η αύξηση των συναλλαγών το τελευταίο ημίωρο, η διαμόρφωση αρμονικότερης σχέσης μεταξύ αγοραστών – πωλητών και η μεταβλητότητα των μετοχών της Εθνικής, Eurobank και Alpha προοιωνίζονται θετικότερες εξελίξεις από το μέτωπο που αφορά στον κλάδο.

Το ότι η μετοχή της Εθνικής κινήθηκε υψηλότερα των 23,2 ευρώ, με αύξηση συναλλαγών και πράξεων (με περίπου 220 πράξεις), ενώ η τιμή έφτασε προς τα 22,36 ευρώ), αποτελεί θετική ένδειξη - σηματωρό για τον επόμενο ανοδικό κύκλο.

Μέχρι στιγμής (14:05) οι δείκτες FT 20 και Mid 40 ”ξεδιπλώνονται” αρμονικά προς τις 1.476 και 2.431 μονάδες, αντίστοιχα.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, θα απαιτηθεί μία ακόμη προσπάθεια... ώθησης που θα θέρμαινε περισσότερο το κλίμα στο μεσαίο χώρο.

Δεν είναι τυχαίο πως η αρχική αναλογία 1 προς 2 έχει μετριαστεί στο 1/1,5 μεταξύ ανοδικών – πτωτικών.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με βάση τις συναλλαγές τους ξεχωρίζουν οι Δέλτα Singular στα 2,40 ευρώ, Αττικής στα 4,48 ευρώ, Γενική στα 8,18 ευρώ, Αστήρ στα 6,30 ευρώ, ΔΟΛ στα 3,82 ευρώ, Εγνατίας στα 2,82 ευρώ, αλλά και Εθνικής Ακινήτων, Εθνικής Ασφαλιστικής, ΕΥΔΑΠ, Ιατρικού Αθηνών, ΟΛΠ και Μαίλλη.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ο λόγος ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, καθώς με αυξημένη εμπορευσιμότητα αντιδρούν οι μετοχές των Elmec Sport, Lykos, Frigoglass, Lamda, Unisystems, ΕΥΑΘ, Ιντρακάτ, Τεγόπουλος και Φοίνιξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v