Ο Τύπος της Πέμπτης

Στα αποτελέσματα της συνάντησης του Ecofin, στις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και στους ”κερδοσκόπους” των καυσίμων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στα αποτελέσματα της συνάντησης του Ecofin, στις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και στους ”κερδοσκόπους” των καυσίμων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ελλείμματα: Χωρίς τη λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων θα επιδιώξει η Ελλάδα τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτω από το 3% το 2005 και το 2006, σημειώνει η Ναυτεμπορική, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν αποκλείεται η ”εποπτεία” της Ε.Ε. στα δημοσιονομικά μας.

Αλογοσκούφης: Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης από τα αποτελέσματα του Ecofin, αναφέρει η Καθημερινή.

Η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις επί του προϋπολογισμού την άνοιξη αν διαπιστωθεί ότι ξεφεύγουν τα δημόσια οικονομικά, τονίζει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Στις 2.700 μονάδες οδηγείται ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως τον τόνο έδωσε χθες η μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Στις καλένδες παραπέμπεται η προσπάθεια για ενιαία λύση του ασφαλιστικού προβλήματος στις τράπεζες, σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως η πρόταση για ενιαία λύση του προβλήματος οδηγείται σε ναυάγιο.

Η πιθανότητα να τιναχθεί στον αέρα η επίτευξη λύσης στο ασφαλιστικό είναι πλέον ορατή, με υπαιτιότητα όπως διαφαίνεται των ίδιων των διοικητών, οι οποίοι δεν συμφωνούν σε μια κοινή πρόταση, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα κάνει λόγο για οργή του προέδρου της Alpha Bank κ. Ι. Κωστόπουλου, ο οποίος θεωρεί ότι υποσκάπτεται η ενιαία λύση.

Παρέμβαση της κυβέρνησης για λύση του ασφαλιστικού ζήτησε η ΟΤΟΕ από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος όμως δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Για αισιοδοξία μετά τη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Οικονομίας όσον αφορά στο ασφαλιστικό κάνει λόγο Το Βήμα, που σημειώνει παράλληλα πως οι επαφές συνεχίζονται.

Πετρέλαιο: Σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκομένων στην αγορά φορέων τείνει να εξελιχθεί το θέμα των τιμών των καυσίμων, τονίζει η Καθημερινή, που κάνει λόγο για ”κόντρες” στο κύκλωμα του πετρελαίου, συμπληρώνοντας πως το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με πρόστιμα αν η μείωση των τιμών δεν φτάσει σε όλη την κατανάλωση.

Το Βήμα τονίζει πως ”οργιάζουν” οι κερδοσκόποι των καυσίμων, ενώ σημειώνει πως βενζίνη και πετρέλαιο πωλούνται ακόμη όσο την εποχή που στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο είχε φτάσει στα 55 δολάρια.

Ευρώ: Στα 1,35 δολάρια θα διατηρηθεί το ευρώ για έναν χρόνο εκτιμούν οι αναλυτές σύμφωνα με το Κέρδος.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Στο ακροατήριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έφτασαν χθες δύο από τις (πολλές) υποθέσεις για τις οποίες η Ελλάδα έχει οδηγηθεί προ της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, για συνήθως συστηματική παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, σημειώνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υποθέσεις των Ολυμπιακής και ΔΕΗ.

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση της Ολυμπιακής στο Ευρωδικαστήριο σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η απόφαση θα εκδοθεί σε τρεις μήνες.

Πληροφορική: Συνέχεια στο ”νοικοκύρεμα” δείχνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εταιριών πληροφορικής με εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. αναφέρει το Κέρδος, που προσθέτει πως τα μεγέθη των εταιριών εμφανίζουν στις περισσότερες των περιπτώσεων βελτίωση, ενώ λίγες είναι οι περιπτώσεις των επιχειρήσεων εκείνων που τα μεγέθη τους επιβαρύνονται.

Eurobank: Τη ρευστότητά της ενισχύει η Eurobank αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα θα πραγματοποιήσει την πρώτη τιτλοποίηση εσόδων από πιστωτικές κάρτες ύψους 700-800 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πακέτο 14%-17% του ΟΠΑΠ θα διαθέσει το ελληνικό δημόσιο εντός του 2005, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Δεκατέσσερα νέα καταστήματα θα προστεθούν στο δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ενισχύοντας σημαντικά το δίκτυο καταστημάτων της, τονίζει η Καθημερινή.

ΔΕΠΑ: Σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΠΑ προωθεί η κυβέρνηση μέσω του περιορισμού σε ποσοστό 20%-30% των αποσβέσεων του επενδεδυμένου κεφαλαίου για τις χρήσεις από το 2005 και μετά, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Γενική: Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Γενική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, στην οποία θα συμμετάσχουν η Societe Generale και το ΜΤΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v